Почетна иога пракса

20 разлога за јогу сваки дан

Pin
Send
Share
Send
Send


У ствари, наравно, има их много више. Многи новопридошли ће се управо овим разлозима увјерити да устану и почну вјежбати код куће.

У ствари, наравно, има их много више. Многи новопридошли ће се управо овим разлозима увјерити да устану и почну вјежбати код куће.

 1. Јога повећава ниво енергије. Јутарња пракса јоге повећава потрошњу кисеоника од стране организма и стимулише циркулацију крви.
 2. Јога повећава метаболизам - што значи да можете јести укуснију, здравију храну!
 3. Редовна пракса помаже да брзо заспите и добро спавате. Дајући пажњу у овом тренутку и смањујући ниво стреса уз помоћ праксе, смањујемо ниво кортизола и заустављамо проток ометајућих анксиозних мисли које спречавају спавање ноћу.
 4. Јога јача зглобове и штити их од штетних ефеката остеопорозе и старења.
 5. Јога јача и продужава кичму, доводећи до бољег држања, уклањања болова у леђима и спречавања озбиљних повреда кичме.
 6. Јога има деток ефекат - помаже очистити тело уз помоћ иога обрата.
 7. Обрнути асане стимулишу, додају енергију и помажу да се живот посматра из другог угла.
 8. Свесно дисање на тепиху развија навику дисања на овај начин и током целог дана, помажући не само да останемо енергичнији, већ и да доносимо боље одлуке и будемо задовољнији оним што је сада.
 9. Јога штеди ноге: ноге, које цијели дан проводе у ципелама, брзо се умарају. Неодговарајуће ципеле и недостатак вежбања за стопала доводе до равних стопала и других проблема, док јога помаже да их спречите или да их се решите.
 10. Јога побољшава имуни систем смањујући ниво хормона стреса који негативно утичу на њега; стимулише плућа, срце, пробавни и лимфни систем.
 11. Вежбајући добро држање на тепиху, навикавате да га држите током дана. Заштитите леђа и врат од дуготрајног стреса. Држећи главу високо, живјет ћете дан с повјерењем и лакоћом.
 12. Јога смањује анксиозност - захваљујући пракси продужавања даха, као и фокусирању на садашњост,
 13. Често се жалимо да нема довољно времена за себе. Јога нам даје могућност да нађемо исто време и потрошимо га на корист. Свакоме је потребно време за самоћу и контемплацију, посебно за људе који, по природи своје активности, стално брину о другима. Бринући се о себи, акумулирамо снагу да бисмо се боље бринули о другима.
 14. Јога отвара срце - буквално. Отварајући подручје грудног коша у коритима и одмарајући се у Схавасани (када је цело тело отворено и рањиво), почећете да приметите да јога нежно помаже да уклоните слојеве љуске које смо повећали као заштиту од прошлих (и будућих) повреда. Одустајемо од бола и страха, учимо да допустимо љубав и радост.
 15. Јога смањује запаљење у телу - и зато је корисна апсолутно свима.
 16. Јога нас чини продуктивнијим. Наравно, испрва ће се чинити да нема времена за праксу. И да, стварно, морате наћи ово време да вежбате. Али онда постаје очигледно да пракса јоге ствара више времена, чинећи нас опуштенијим и усредсређенијим - и стога продуктивнијим.
 17. Бесплатно је! (Наравно, претплата на иога студио кошта новац. Али, властита, кућна пракса није)
 18. Није потребна посебна опрема; она се може практиковати било где - на поду, на трави, на тепиху. Своју праксу можете понијети са собом на пут.
 19. Није потребна посебна одећа (супротно ономе што се у огласу каже). Можете се упустити у било коју згодну одећу, не морате се бринути да ћете са свима држати корак или се поредити са другима (иако смо сви склони томе, али то уопште није потребно).
 20. А главни разлог је то што нам јога даје смисао. Ако на почетку јутарње вежбе поставите намеру за цео дан, онда ће бити испуњен великим значењем и осећајем сврхе. На пример, може бити намера да свесно дишемо неколико пута дневно, да будемо присутни у тренутку, осећамо сваки покрет, сваку мисао.
Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send