Почетна иога пракса

3 асане за ублажавање нервне напетости

Pin
Send
Share
Send
Send


Позиције које помазу ум.

Ако сте под стресом, након дугог дана доживите стрес - вежбајте ове 3 асане. Додајте их у вашу вечерњу праксу како бисте постигли опуштање прије спавања.

Гарудасана

Асана смирује ум, смањује манифестацију емоционалности, разјашњава ум. Асана се може извршити на крају вежбе, или у било ком тренутку да "поново напуни" организам.

Стојећи у Тадасану, пребаците тежину на десну ногу, левом ногом. Спојите лактове са прекриженим рукама. Десно дно. Док је у асани, направите глатку и једнаку дужину удишите и издишите.

Саламба Сарвангасана

Олакшава стрес и нервну напетост, преусмеравајући пажњу са спољашњег на унутрашње. Асана повећава мождану циркулацију. Због истицања крви из ногу, отицање иде.

Док сте у Халасани, ставите дланове на леђа и подигните ноге. Исправите кичму. Тело у истој равни. Немојте превртати врат, тјелесну тежину у раменима и рукама. Не остављајте браду на грудима. Опустите се.

Супта Баддха Конасана

Асана помаже да се ослободите емоционалних блокова, ублажава стрес и смирује нервни систем. Опушта унутрашње органе и доњи део леђа, ублажава болове у стомаку.

Лезите на леђа. Савијте ноге, спојите стопало и поставите га ближе карлици. Руке су постављене дуж тела. Опустите мишиће ногу, пустите колена да падну на под. Дишите полако и дубоко, осећајући отварање кукова.

Фото: киноиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send