Почетна иога пракса

3 асане за лепе груди

И опћенито, врло корисно за жене.

У коментарима Свамија Шивананде у књизи "Иогатерапииа" каже се да ће редовна пракса ових асана омогућити чак и великој мајци да одржи леп облик дојке до старости.
  1. Бхуњагасана. Ова асана тонизира мишиће леђа, помаже исправном држању и до одређене мјере елиминира закривљености кичме. Промовише повећање волумена плућа и исправља алвеоле, благотворно делује на срце и све абдоминалне органе. Ојачани су мишићи карлице и карличног дна. Линије груди код жена су савршене. Поред тога, ова асана је неопходна у лечењу гинеколошких обољења.

    Перформансе технике. Изузетно је опасно присилити извршење ове асане! Крећите се постепено. Лезите на поду, лицем надоле, стопалима и стопалима заједно, равно. Савијте руке у лактовима и поставите дланове насупрот пазуха, прсте испружене и савијене - испод зглобова рамена. Подигните главу, врат, груди и горњи абдомен. Немојте се наслањати на руке док подижете! Задатак руку је да гурне рамена према напријед, покушавајући да их одведу што даље од карлице. Наставите да равномерно повлачите кичму напред. Не бацај главу назад.

  2. Урдхва Дханурасана. Ова асана држи кичму флексибилном и тело младо. Уклања масне наслаге на ногама и торзу, усклађује укупне пропорције тела. Асана је изузетно ефикасна у борби против опстипације, пробавне сметње и радикулитиса. Дјеца дају енергију и агилност.

    Перформансе технике. Лезите на под на леђима, држите ноге заједно, савијте колена, стављајући их на столицу близу задњице. Савијте руке, подижете лактове и ставите дланове на под близу главе прстима на рамена. Као да истеже тело између колена и лактова, диже се нагоре, подједнако гурајући руке и ноге са пода. Не окрећите ноге, јер то може да повреди лумбални део. Испружена у полукругу, држите држање 20-30 секунди уз добровољно дисање и светлост мулабандха. На крају асане, опустите се 20-40 секунди док лезите на леђима са испруженим ногама и рукама лежећи око главе у полукругу.

  3. Усхтрасана. Ова асана је такође дизајнирана да сачува младост и флексибилност. Она отвара срчани центар и изузетно је користан за оне који практицирају брахмацхариу. Ова асана ублажава бол током менструације и доприноси стицању контроле над сексуалном сфером.

    Техника перформанси. На колена, повуци прсте назад. Удаљеност између колена и стопала је ширина карлице. Лези на пете, колена мало раздвојена. Стави руке на ноге, удиши, направи светлост мулабандха. Уз издисај, дижите се, полако повлачећи кичму. Таз се протеже напред, срце - у небо. Држите позу 10-15 секунди. Са дахом, вратите се на почетну позицију на петама. Поновите 2-3 пута.

Фото: сиемпрерам / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...