Почетна иога пракса

3 асане за припрему за Парсхву Бакасане

Pin
Send
Share
Send
Send


У овој асани, коси трбушни мишићи су ојачани и органи пробавног система су масирани.

Парсхва Бакасана је дубока торзија у којој се ојачава абдоминална зона, посебно коске, а масирају се органи дигестивног система. Међутим, ако је здјелична регија тврда и краљежница чврста, асана се претвара у праву ноћну мору. Напетост у овим областима неће вам омогућити да изведете позу. Борит ћете се са отпорношћу властитог тијела и због тога ћете се брзо уморити. Да бисмо се ријешили овог проблема, предлажемо да тренирате ове три асане.

  1. Паривритта Уткатасана. Стојте заједно са својим ногама. На издисају, спустите их на кукове и савијте ноге као да желите да седнете на столицу. Колена треба да изгледају строго напред и у складу са прстима. Настојте да кукове поставите паралелно са подом. Окрените руке у положај за молитву и окрените се улијево стављајући десни лакат на вањски дио лијевог кољена. Отвори своје груди више и диши. Поновите на другој страни.
  2. Паривритта Парсхваконасана. Удари стопало напред. Сагни јој колено под углом од 90 степени. Ставите руке у молитвени положај. Окрените торзо на лево и поставите десни лакат иза левог колена. Удри лактом на колено - креирајући полугу - отварати груди све више и окретати се. Диши. Поновите на другој страни.
  3. Пасхасана. Устани до зида на длану. Стопала заједно. На издисају окрените тело на десно и померите лакат леве руке иза левог бута. На издисају окрените тело десно и покушајте да поставите десни длан на зид.
Фото: алекзандрапетерс / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send