Почетна иога пракса

3 асане које чине руке јаке

Pin
Send
Share
Send
Send


Асане које ће учинити ваше руке јаким и довести вашу праксу на нови ниво.

Са становишта практиковања јоге, јаке руке су неопходне за полице и равнотежу на рукама. Ако вам нису доступни, нудимо вам 3 асане које ће вас припремити за напредније позиције.

Сисумарасана

Спустите кољена и подлактице на под. Држите удаљеност између лактова једнака дужини подлактице. Усмерите сву снагу у подлактицу и длан. Не гурајте врат и не заокружите леђа, померајте рамена назад и доле. Након подизања карлице, тело има облик троугла, абдоминални мишићи подржавају дизајн.

Поред мишића руке, асана јача мишиће целог тела, развија издржљивост и физичку снагу. Побољшава циркулацију крви у целом телу и припрема тело за обрнуте асане.

Цхатуранга Дандасана

Држите кућиште паралелно са подом. Савијте лактове под правим углом и чврсто притисните своје тело. Током асане, сви мишићи тела су напети, али не дозволите да се врат напреже. Да бисте то урадили, повуците браду до груди. Да би боље искористили абдоминалне мишиће - усмјерите пупак на кичму.

Ако асана није доступна, пратите светлију верзију. Савијте колена, обратите пажњу на длан и наставите дисати.

Асана јача све мишиће тела и јача зглобове, што је неопходно када је у равнотежи на рукама. Цхатуранга Дандасана такође стимулише абдоминалне органе и побољшава држање.

Пурвоттанасана

Излаз у асану је из Дхандасане. Поставите дланове мало иза бокова и паралелно један према другом. Подигните карлицу, усмеравајући цело тело. Гурните под са својим длановима и ногама. Повуците предњи део бутине, отворите део груди. Миски извлачи из себе.

Положај обрнуте траке повећава волумен плућа и побољшава стање респираторног система. Развија равнотежу и чини ваше тело отпорним.

Информације преузете из књиге "Енергетска јога. Практични курс" Нина Мел.

Фото: лиу.ианти / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send