Почетна иога пракса

3 асане за ведрину

Комплекс за оне који немају довољно енергије, сунца и топлине.

На крају зиме, снажно и енергично је тако тешко: сурови временски услови, кратак дан, недостатак сунца чине наш живот готово неподношљивим. Али посао није отказан, а ми смо приморани да радимо, иако се осећамо као зомбији. Било би сјајно пронаћи алат који ће нас спасити од блуза и замора. И то је! Комплекс од три асане, који ће помоћи да се одржи ведра присутност ума без обзира на све.

  1. Вриксхасана. Било би сјајно радити Вриксхасану свако јутро након буђења. Он савршено савладава и уравнотежује коренску чакру. Због тога постајемо мирни, задовољни и пуни. Ово је основа која је потребна да се осећате добро током дана.
    Техника: Усредсредите свој поглед на једну тачку да бисте поправили положај. Оба стопала одложите у земљу, држећи пажњу одоздо - до круне. Проверите да ли је штампа укључена. Подигните десну ногу и притисните доле до леве ноге. Можете притиснути стопало изнад или испод колена (али га никада не ставити директно на њега). Стави дланове испред срца. Овако можете остати или подићи руке као да су гране дрвета.
  2. Сету Бандха Сарвангасана (положај моста). Ова асана заслужује сваку јутарњу праксу, јер ова невјеројатна асана чини немогуће: с једне стране, он окрепљује, с друге стране, смирује и подешава на позитиван начин.
    Техника: Лезите на леђа, савијте колена и приближавајте пете ближе својим бедрима. Притиснути ноге у простирку и подићи карлицу до плафона. Држите рамена строго на тепиху, окрените рамена до плафона, или ставите прсте у браву испод карлице. Гурните руке и ноге у простирку, напните кукове, продужите кост до колена и држите браду подаље од груди.

  3. Урдхва Дханурасана (постуре Вхеелс). Ово је тешка артиљерија када је у питању окрепљујуће, јер тај став оживљава већину умора.
    Техника: Лезите на леђа. Савијте кољена, ставите ноге на под и доведите пете што ближе карлици. Савијте лактове, поставите дланове са обе стране главе тако да су прсти усмерени ка раменима. Уз издисање, гурните карлицу, исправите руке и ноге. Држите кукове и стопала паралелно.
Научите како сачувати виталност и енергију уз помоћ тајни јоге и аиурведе.

Видео курс "Јога и аиурведа за женско здравље"

6 часова јоге и 7 видео предавања са Марина Круглова и Борисом Рагосином.

Фото: иога_ки / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...