Почетна иога пракса

3 јоге представљају добру пробаву у путовањима

Урадите ове 3 положаје прије и за вријеме путовања - и ништа не може пореметити пробаву.

Путовање можда неће имати најбољи ефекат на здравље уопште, а нарочито на варење - необична храна, нове бактерије, други ваздух и вода. Јога вам може помоћи - урадите ова 4 положаја прије и за вријеме путовања (за најбоље резултате, сат или два прије оброка).

1. Позирање, ослобађање ветра (Супта Павана Муктасана)

Лезите на леђа, повуците десно колено до груди и чврсто га држите, осећајући компресију десне стране стомака. У овој позицији направите 8 циклуса дубоког дисања. Повуците десну ногу према плафону и полако је спустите на под. Сада доведите обе ноге до груди и направите 8 циклуса дубоког дисања у овој позицији. Оставите леву ногу на грудима, а десну ниже на поду. Држите леву ногу за 8 циклуса дисања, затим истегните леву ногу и спустите је на под.

2. Твист са дубоким дисањем

Сваки ваш удисај и издисање може помоћи у масирању унутарњих органа - посебно, узлазно и силазно дебело цријево.

Ставите десно колено на груди и ставите га на супротну страну - док се не нађете у заокрету. Повуците десну руку десно, ставите леву руку на стомак. Док удишете, осетите како се стомак шири, као што издишете, дозволите да десно колено (и лакат) притиснете ближе поду.

Опустите десну страну абдомена и замислите да ваш дах масира узлазно црево (које иде уздуж десне стране абдомена). Узмите 8 удисаја и урадите исто на левој страни, за силазни дебело црево.

3. Дубоки чучањ

Најбољи положај за затвор - шаље сигнал да је време за одлазак у тоалет. У многим културама, људи празне своја цријева управо на том положају. Зашто? Зато што овај положај поравнава положај ректума и омогућава опуштање околних мишића.

Устаните тако да су стопала мало шира од кукова, стопала су мало раздвојена према ван. Савијте кољена и спуштајте се, стављајући лактове у унутрашњост колена, спајајте дланове у средиште груди. Подигните груди и истегните се на дланове, проширите подручје лопатица, допустите да кукови истодобно падну. Узмите 8 дубоких удисаја, опустите мишиће карлице. Ако не можете да ставите пете на под, ставите их испод њих (прсти на ногама остају на земљи).

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...