Почетна иога пракса

3 вечерње асане за дубоки сан и самопозиционирање

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове вежбе ће помоћи да се ослободе напетости и омогуће вам да спавате дубље и боље.

Ако чешће и чешће стрес на дан не допушта да спавате ноћу - покушајте данас пре спавања уместо да гледате вести на друштвеним мрежама да урадите ове три једноставне вежбе. Изненадићете се колико ће ваш сан постати дубљи и бољи.

  1. Випарита Карани. Ово држање је идеално за опуштање, ублажавање стреса и умор након дугог рада у седећем положају или на ногама (као и након путовања кроз ваздух и дугих шетњи). Випарита Карани помаже код проширених вена и, што је посебно лепо, активира процесе помлађивања у оргизму. Може се изводити од пацијената са хипертензијом и особа са срчаним болестима. Боравак у овом положају побољшава мождану циркулацију. Контраиндикације: глауком, менструација. Извршење: испод доњег дијела леђа ставите отоман или пар јастука. Цела задња површина ногу мора бити притиснута уз зид; руке пасивно леже на поду, длановима горе, груди су отворене и подигнуте до максимума.
  2. Халасана Ова асана јача нервни систем, побољшава мождану циркулацију, побољшава памћење и концентрацију, стимулише хипофизу. Стимулише пробаву, побољшава функционисање гениталија. Даје одмор срчаном мишићу. Контраиндикације: менструација, трудноћа, повреде врата, бол у врату и раменима, атеросклероза, астма, хипертензија. Извршење: од Випарит Карани, подигните карлицу мало више и поставите ноге иза главе. Подигните карлицу до стропа, повуците мишиће кукова, ноге исправите на коленима. Равнотежу на прстима, не померајте врат.
  3. Супта Бадха Конасана. Асана помаже код болова у трбуху. Ако се ради након оброка, тежина у желуцу нестаје. Олакшава нелагодност током менструације, тонира уринарни систем. Препоручује се за труднице. Контраиндикације: повреде колена. Извршење: Лезите на леђа, повуците пете на препоне. Спустите кољена равномјерно на под. Опустите се са сваким дахом.
Фото: стате.оф.минд.нетворк./инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send