Почетна иога пракса

4 асане за убрзавање метаболизма

Pin
Send
Share
Send
Send


Позиције које побољшавају метаболизам и помажу да се смрша.

Да бисте убрзали метаболизам, уклоните додатне центиметре и задржите фигуру - вежбајте ове асане. Побољшавају варење, масирају унутрашње органе и благотворно делују на цело тело.

Паривритта Утканасана

Стојећи у Уткатасани, мало нагните тело напред. Ставите леви лакат на десну бутину. Одложите их у бутину, окрећући тело десно. Колено треба да буде испод леве пазуха.

Придружите се рукама у намасте. Оставите дланове једни другима да окренете тело десно. Погледај горе. Посегните иза круне. Останите у асани 20-60 секунди, а затим поновите у другом правцу.

Схалабхасана

Лези на стомак. Повежите базу великих ножних прстију, држите бедра заједно. Руке у брави иза леђа. Удахните и док издишете, подигните ноге, руке, главу и груди са пода.

Савијте се у торакалној кичми. Морате балансирати на стомаку. Останите у пози 20-40 секунди без да задржавате дах, а затим док уздисете благо тоните на под и поновите асану још неколико пута.

Сету Бандха Сарвангасана

Лезите на под, поставите руке уз тело. Савијте ноге тако да су пете под коленима, а ноге паралелне једна другој. Док издишете, ставите пете на под и растргните умиваоник са пода. Оставите руке и рамена на поду.

Ако вам је компликација доступна, урадите то: зграбите руке са спољне стране глежња или спојите руке у браву испод леђа на поду. У сваком случају, истегните груди, наслоните груди на браду.

Супта Матсиендрасана

Лезите на леђа, испружите ноге, раширите руке на бокове. Дахом, савијте и повлачите десну ногу до груди. Ставите длан ваше леве руке на десно колено. На издисају, спустите ногу улево.

Рамена на поду. Помакните умиваоник лагано у десно тако да су равна нога и тијело паралелни са рубовима подлоге. То ће омогућити да се цела кичма изврне.

Изведите сваку од асана у прикладно вријеме за вас. Посегните иза круне, протегнути кичму. Док сте у положају, са сваким издисањем, настојте продубити коначну позицију. Додајте ове асане вашој свакодневној пракси како бисте постигли жељени резултат.

Фото: рива_г_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send