Почетна иога пракса

4 асане за краљевски положај

Pin
Send
Share
Send
Send


Уз редовну праксу, ове асане доводе до савршеног држања.

Анатомски разлог за спуштање је то што су рамена пренапрегнута, а задњи део врата и прсни мишићи се пресијецају са слабим и дубоким мишићима флексора врата и мишићима средњег дијела леђа. Али чак и ако се жалите на већи део живота, ове асане ће вам помоћи да исправите рамена редовном праксом.

  1. Лежи на ваљку. Лезите на ваљку, ставите га на доњу трећину дужине леђа, рамена виси доле и испадају, глава је у неутралном положају (можете да ставите преклопљено ћебе испод главе). Раширите ноге на стране, као у Схавасани, и останите у том положају 5-15 минута. То је пасиван начин да се открију рамена, груди и да се опусти врат.
  2. Пурвоттанасана. Седите у Дандасани, позади равно, ноге савијене у коленима. Притиснути руке на бочне површине бутина. Окрените рамена према ван и гурните лопатице рамена низ леђа да продужите напете мишиће рамена, стране врата и груди. Притиснути јастучиће на дну индексних прстију на отирач, а затим извући рамена. држите руке у том положају и покушајте да их одмакнете од тела да бисте проширили грудни кош. Држите колена савијена, задњица на поду, горњи део тела ради. Овај припремни положај активира ослабљене мишиће који јачају лопатице (ромбоидне мишиће, средњи и доњи трапезни мишићи), а такође истеже круте прсне мишиће. Задржите 8-10 циклуса дисања, опустите се. Поновите 3 пута.
  3. Гомукхасана. Седећи у Сукасану са прекриженим ногама, ставите десну руку поред десног уха, а леву руку ближе левој страни. Савијте леву руку, померајте је иза леђа, тако да вам прсти допру до лопатица. Савијте десни лакат тако да прсти показују према прстима ваше леве руке. Ако је могуће, спојите прсте. Ако не, користите појас. Онда мало повуци. Останите у пози за 8-10 удисаја и издисаја, поновите са друге стране. Отварање рамена руку помаже растезање дубоких мишића рамена, који су обично напети (на пример, субскапуларни мишићи) и јача слабе мишиће.
  4. Вирабхадрасана ИИ. Стојте на простирци, размакните ноге у дужини од 3 до 4 метра. Растегните руке изнад главе, затим их спустите до нивоа рамена, савијте предњу ногу под углом од 90 степени, држећи кукове поравнате са дугом рубом тепиха. Док померате руке, осетите како се лопатице крећу ка средњој линији и низ леђа, што јача ромбоидне мишиће, а средњи и доњи трапезни мишићи. Ваш прсни кавез се шири, креће се напред, и отвара се у потпуности, истежући прсне мишиће. Замислите како притиснете јастучиће на бази индексних прстију на фиксни предмет, док истовремено ротирате рамена према ван. Држите позу за 8-10 циклуса дисања, поновите са друге стране.
Фото: ритацацхацоиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send