Почетна иога пракса

4 асане, које ће вам помоћи да научите држање руку

Држање мишића и руку коре.

Ако је стој за руке ваш стари сан, али вам недостају снажни мишићи и способност да одржите равнотежу - вежбајте ове 4 асане. Помоћи ће вам да научите како расподијелити тежину и редовном вјежбом ојачати ваше тијело.

Цхатуранга

Ребуилд Планк Посе. Зглобови испод зглобова рамена. Задња површина тела формира равну линију. Посегните иза круне, погледајте испред себе. Окрените карлицу да бисте уклонили отклон назад.

Док издишете, савијте лактове под углом од 90 °. Ручни зглобови под лактовима, рамена паралелна са подом. Раме имају тенденцију да се повежу како би исправиле груди. Не задржавајте дах, мирно дисајте.

Бакасана

Стојећи у Уттанасани, ставите дланове у ширину рамена, одмакните се мало уназад. Савијте руке и ноге, одсеците пете са пода. Проширите колена, ослоните се на руке тако да вам ноге леже на раменима.

Одсеци ноге од пода. Ако је тешко, подигните једну ногу. Равномерно распоредите тежину по длану, не би требало да пада на зглоб. Погледај предњи део тепиха. Након изласка из асане, притисните дланове на под.

Сисумарасана

Стојећи у Адхо Мукха Схванасани, спустите подлактицу на под. Држите их паралелно. Притиснути пете на под, али откинути ако задњи део бутине није довољно растегнут.

Одмакните ноге и подлактице од пода. Повуците иза кичме и круну. Држите леђа равно. Врат - наставак кичме. Дишите тачно.

Кутна поза на зиду

Седи уз зид, притисни ноге на њега. Ноге су равне. Поставите дланове на обе стране карлице. Запамтите њихову локацију, окрените се и идите на све четири. Дланови на месту где се налазио базен. Дланови испод рамена, стопала притиснута уз зид. Уђите у Адхо Мукха Сцхванасана.

Погледај у зид. Подигните десну ногу, притисните ногу о зид на нивоу карлице. Онда лево стопало. У овом положају руке и тело су окомити на под, ноге су паралелне. Наставите гледати у зид тако да рамена не стисну врат. Држите позу за 5 циклуса дисања.

За ручне руке, потребни су снажни мишићи руку, коре, способност одржавања равнотеже и расподеле тежине. Редовно вежбајте да бисте развили ове вештине. Останите у асанама за удобно време за вас.

Постепено ће се повећавати трајање боравка у асанама. Задржите мирно дисање. Покушајте да уклоните вишак стреса из тела.

Фото: неиу_ма / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...