Почетна иога пракса

4 јесење праксе које ће вас довести до договора

Pin
Send
Share
Send
Send


Време је да сакупимо плодове и одвојимо оно што узмемо са собом од онога што морамо заувек рећи.

Јесен није време за трансформацију. Оставите планирање живота и унутрашње револуције до зимског солстиција или прољетног еквиноција. Сада је време контемплације и вагања: време је да сакупимо плодове и одвојимо оно што узмемо са собом од онога што морамо да кажемо заувек. Ово је вријеме ослобођења и трагања за вишим значењем.

У јесен нас живот стисне у хладан порок и приморава нас да се укључимо у начине штедње енергије. Али није неопходно да постанете летаргични и апатични и депресивни. Добијате и додатне килограме за "загревање" - такође. Запамтите да је оно што је лоше за обичног човјека добро за јогу. И ево 4 услова који ће учинити ваш пад одскочном даском на нови ниво живота.

  1. Чишћење Време је да из свог живота избаците све оно што је лити, трује и оптерећује је. Можете почети са стварима: уклонити све ове сентименталне фигуре са полица - дуго су им недостајале топлине које су им стављене. Узми старе фотографије ако више не изазивају емоције. Поделите оне ствари које нећете носити сљедећег љета. Раставите радну површину на рачунару. Ажурирајте своју музичку листу. Сада када је свемир слободан, наставите до унутрашњег чишћења: посветите 11 минута медитације. Поставите себи питања: које су навике отровале ваше постојање? Какви вас људи враћају у тај живот у којем више нема мјеста за вас? Шта желиш да заувек напустиш ове године? Култивирајте намеру да се ослободите свега што омета ваш развој. Можете доћи у помоћ пракси Кундалини Иоге.
  2. Траининг. Упркос чињеници да смо на јесен физиолошки успорили и на сваки могући начин покушавамо да заузмемо најудобнији положај - на крају крајева, ова сезона има своје предности. А најважнији од њих је да наш мозак постаје најактивнији, ефикаснији и спремнији да апсорбује нове информације. Тако природно функционишу механизми за преживљавање и ми их можемо користити за властиту корист. Најбоље што можемо да урадимо у јесен је да научимо нешто ново. То може бити страни језик или вјештина која је корисна у раду, али најбоље је проучити што уздиже дух и води ка ослобођењу. На пример, прочитајте једну од ових књига.
  3. Биланс стања Ево кључног концепта јесени. Поновите реч "равнотежа" као мантру. Покушајте да савладате неки стој за руке. Учините дах свој најбољи пријатељ: једноставна пранајама, наизмјенично захвативши ноздрве, са свакодневном праксом може бити главна подршка за вас ове јесени.
  4. Хвала. Став захвалности може учинити чуда. Али посебно је важно да се са тим осећајем ради током јесени, током жетве. Направите листу онога што сте успјели постићи ове године. И сваки дан пронађите нешто за шта можете захвалити животу и људима који су вам блиски. Ако вам је то тешко, пробајте ову праксу.
Фото: Пхото би Пабло Хеимплатз на Унспласх

Погледајте видео: (Децембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send