Почетна иога пракса

4 асане које ће пробудити вашу унутрашњу Богињу

Учините ове асане како би вас унутрашња божица наградила својом добротом.

Јога је прилика да развијемо не само свест, унутрашњу и физичку снагу, вољу и карактер. Током праксе, можемо се обратити нашој унутрашњој Богињи, која ће донети своје дарове, помоћ и мудрост у ваш живот: пробајте ове 4 асане да вас награди својом добротом.

  1. Божица позира. Широко раздвојите ноге, окрените ноге тако да вам ножни прсти изгледају у различитим правцима и седите дубоко тако да вам колена формирају угао од 90 степени. Поправите овај положај и замислите како се ваше тело диже према горе од мишића ногу и трбуха испуњеног силом. Савет: уверите се да су колена у равнини са средњим ножним прстима, не померањем према палцу.
  2. Дивља ствар. Поза са разиграним насловом ће вам помоћи да изразите своју радост и добро расположење. Узмите позу бочног ремена, ставите горњу ногу на под иза себе, савијте је до колена до жељеног угла и скините пету са пода - гурајте под са ножним прстом као да носите ципеле са високом петом. Подигните кукове високо и испружите надлактицу уз главу тако да је пазух окренут ка вашем уху. Истегните се, замислите како ветар глатко клизи по вашој одећи, понављајући контуре вашег тела. Савет: одржавајте равну ногу стабилном, као да сте још увек у пози на бочној дасци. На тај начин можете додатно растегнути бочну површину тела или отворити груди, закривљени у леђима.
  3. Данцер Посе. Иако је Натарајско божанство, које поштујемо док обављамо ову асану, био мушкарац, плесачев положај ће помоћи открити њену женственост, развити осјећај равнотеже, флексибилности и снаге. Замислите да својим плесом славите живот у свим његовим облицима, и ваше срце испуњено радошћу се уздиже на небо. Савет: гурните ногу док је држите за руку - то ће помоћи да се ослободи компресије доњег дела леђа и још више отворе груди.
  4. Мермаид посе. Током ове асане, ваше тело је окренуто у страну, руке су савијене иза главе, стопало иза њега се налази на унутрашњем лакту лакта једне руке, а глава лежи на рамену другог. Померите кукове напред и замислите себе као дивно, заводљиво створење! Савет: повлачењем у задњу ногу, замислите да истовремено померате предњу ногу на зид иза вас. То ће вам помоћи да подржите доњи део леђа, допуштајући енергији да се попне уз кичму.
Да бисте се осећали као Богиња, не морате да будете искусан иогин или да имате савршено тренирано тело - довољно је да прихватите све што вам даје живот и да останете мирни, чак и када олуја бјесни. Запамтите сензације које доживљавате док изводите ове асане, спашавајте их и преносите их из мат у свој свакодневни живот.

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...