Почетна иога пракса

4 поза за жене: опуштена и лијепа

Pin
Send
Share
Send
Send


Жена има само једну стварну дужност: да буде опуштена.

Нема ничега више нескладног од напете жене. Опуштена, мирна изнутра - није само привлачна, емитује посебно светло. Поред ње желим да будем.

Вежбе овог комплекса веома су сличне Хатха Иога асанама, иако су засноване на принципима друге традиционалне праксе - тајландске масаже северне школе. Пажњу посвећује опуштајућем меком истезању и увијању.

Цустомизатион

Седите у удобан положај - не нужно на простирци, као на фотографији, можете седети на јастуку за медитацију. Главна ствар - требало би да вам буде удобно. Рамена и лице су опуштени. Затворите очи и фокусирајте се на своје дисање.

Полако преусмерите пажњу читавог тела од врха главе до врхова прстију, означите да ли постоји зона напетости у телу. Само откуцајте без извођења закључака. Понекад је то веома важно.

Трацтион

Нагните се напред и спустите врхове прстију на тепих. Истежите се и поставите. Прстима прстима, мало више руку напријед, ако растезање допушта. У леђима треба да буде осећај пријатног истезања, не више.

Побрините се да се стражњица и бедра не одвоје од тепиха. Замислите како напетост струка, лопатица, рамена тече низ руке и кроз врхове прстију улази у земљу.

Софт твист

Остати на падини, полако ходати прстима удесно. Осећај растезање леве стране. Критеријум овде је осећај пријатног истезања, не допуштајте бол.

Не приближавајте се грудима напред, дозволите свом телу да тече доле. Дишите полако и слободно. Покушајте да идете врховима прстију мало напред. Обратите пажњу да ли постоји разлика у сензацијама на десној и левој страни.

Нагните се у ногу

Истегните десну ногу напред, савијте лево колено и поставите је на пострани, тако да лева нога лежи уз десну бутину целом својом површином. Окрените цело тело на испружену ногу, зграбите руке на стопало или ногу, мршаво тело на ногу. Лева задњица и лева бутина на простирци.

Нека ваше тело тече, дише. Не повлачите стомак до ноге кроз напор, само се усредсредите на осећај истезања у десном бутину и доњем делу леђа. Останите у пози за 10 респираторних циклуса, а затим изађите из нагиба.

Фото: воиагефок_ / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send