Почетна иога пракса

4 једноставне вежбе за јаку леђа

Pin
Send
Share
Send
Send


Чак и ако вам леђа не сметају, урадите ове једноставне вежбе за превенцију.

Чак и ако вам леђа не сметају, не заборавите на то. Здрава кичма је кључ активног и здравог живота. Почните да радите ове једноставне вежбе, и ваша леђа вам неће дати проблема.

1. Седећа мачка-крава

Седи на поду. Ставите ноге у слободну верзију поза лептира (ноге заједно, раздвојена колена). Извуците кичму. Узмите неколико дубоких удисаја и затворите очи ако желите. Почните полако да спуштате браду до груди, а затим око кичме и мало продужите врат. Осетите отворену задњу површину тела. Затим се вратите у почетни положај и истегните кичму. Пун циклус укључује заокруживање и истезање кичме. Поновите 10 пута.

2. Твист седење (лака верзија)

Из седећег положаја, померите десну ногу кроз лево колено и поставите десну пету на колено. Покушајте задржати обе бедрене кости на поду. Проширите леву руку на плафон, а затим померите леви лакат на десно колено. Стави десну руку иза леђа. Док удишете, истегните кичму. На издисају, завртите удесно. Поновите 3 пута. Лагано се опустите и направите другу страну.

3. Дубље седење (напредна верзија)

Ако Твист седи (вежба бр. 2) изгледа да је сувише једноставна, можете је закомпликовати. Уместо увртања, гурање лакта лактом у десну ногу, заврните лакат за ногу и поравнајте руку у лакту. Леви длан лежи на десном колену. Наставите да продужавате кичму и гурните је леђном руком са пода, све више увијајући (и повлачећи). Направи на другу страну.

4. Замислите здраву кичму.

Седи усправно, прекрижених ногу, затворених очију. Ако вам је леђа уморна, можете лежати на поду - положај као у Схавасани. Урадите 5 дубоких циклуса дисања и замислите да је кичма опуштена, пршљенови нису стегнути. Замислите како исцељујућа светлост испире целу кичму, пршљенове од пршљенова, до базе лобање изнад и до потке. Осетите да је ваша кичма јака и здрава. Останите у овој медитацији 3 минута или дуже - како се осјећате угодно.

Фото: миндбодигреен.цом/Келсеи Пател

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send