Почетна иога пракса

5 асана да стоје усправно

Pin
Send
Share
Send
Send


Асане које ће вам омогућити да се спустите и осетите самопоуздање.

Ноге су основа нашег тела. Они захтевају толико пажње и тренинга као и други делови тела. У јоги, јаки мишићи стопала су неопходни за одржавање равнотеже. Вежбајте ових 5 асана како би вам ноге биле јаке и здраве.

Вриксхасана

Излазак из асане долази из Тадасане. Док удишете, пребаците тежину на десну ногу, савијте леву ногу и поставите стопало на унутрашњу површину десног бута ближе препонама. Отворите карлицу, водећи леву бутину назад. Пажњу треба усмерити на центар тела - у пределу абдомена. Подигните руке кроз странице. Стави дланове заједно.

Ако чврсто држите ногу у подручју препона, поставите је испод колена. Али не стављајте на страну зглоба колена. То може изазвати повреде.

Уката Конасана

Станите с раздвојеним ногама и ширином од само једног метра. Ноге су савијене у коленима под углом од 90º. Окрените репну кост испод себе да бисте уклонили отклон у доњем делу леђа. Повуците круницу да растегне кичму.

На почетку овладавања асаном, не стављајте ноге под углом од 90º, зауставите се на 45º. То вам омогућава да одржавате стабилност и да избегнете повреде у случају недовољно отворених зглобова кука.

Парсхвоттанасана

Шири ноге на ширину од једног метра. Нога чврсто на поду. Подигните руке кроз бокове до нивоа рамена, откривајући зглобове рамена и пекторални регион. Удружите руке у намасте иза леђа.

Поравнајте десну и леву страну карлице. Да бисте то урадили, окрените карлицу ка предњој нози. Не савијајте колена, равномерно распоредите тежину између ногу.

Уттхита Хаста Падангусхтхасана

Активира мале мишиће стопала, обично "спава" код већине људи. Истеже лоза.

Од Тадасане тежине на левој нози, десно, савијте колено и повуците према грудима. Ухватите десни прст и исправите ногу на колену. Покажите да престанете. Чврсто притисните стопала на под. Подигните прсте да бисте укључили мале мишиће и побољшали равнотежу.

Гарудасана

У Тадасану, лагано савиј колена, лијевом ногом, запети у десно. Руке се спајају у лактове - лево на врху. Прекрижите подлактице, дланове у намасте. Потпорна нога чврсто притиснута на под. Прсти се лагано подижу да активирају мале мишиће и дају већу стабилност.

Информације преузете из књиге "Енергетска јога. Практични курс" Нина Мел.

Фото: бохемиан_хеарт / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send