Почетна иога пракса

5 асана за превладавање зимског блуза

Асане, које ће помоћи преживљавању периода тупости и избијања из потлачене државе.

Зими се често осећамо депресивно. Вежбајте ове асане да напуните своје срце енергијом и упознајте преостале хладне дане у добром расположењу.

Медитација са Ањали мудар

Започните праксу из седећег положаја. Седите на такав начин да се осећате пријатно и да вам леђа нису заобљена. Са круном повученом, бедрени кости су спуштене. Откриј своја рамена.

Затворених очију, скупите руке у Ањали мудри на грудима. Останите у том положају 5 минута. Дисање је дубоко и мерено. Ако се осећате веома депресивно - ставите руке у мудру иза леђа.

Гарудасана

Останите у седећем положају. Испружите руке испред себе, покријте лево са десне стране. Савијте руке и лактове на исти ниво са зглобовима рамена. Испружи лактове напред. Задржите дах за 10 циклуса, а затим промените руку.

Уттхита Парсхваконасана

Стојећи у Вирабхадрасану ИИ, спустите десну руку преко ноге. Ако је доступна компликована верзија - длан према поду - извршите је. Досегните леву руку, повлачећи кичму и страну.

Дајте карлици мало напред тако да тело буде у истој равни. Останите у асани за 10 циклуса дисања. Дишите дубоко, откривајући га. Поновите на другој страни.

Урдхва Мукха Схванасана

Можете ући у асану из Адхо Мукха Схванасане и Кумбхкасане. Отворите груди, истегните кичму. Лагано подигните браду и погледајте горе и напред. Останите у асани 10 циклуса дисања.

Гомукхасана

Седи у Дандасани. Пређите десним стопалом лево. Ноге обе ноге повлаче за задњицу. Испружи се иза круне, бедрене кости леже на поду. Држите асану 15 циклуса дисања. Дишите дубоко и равномерно. Онда промените крст ногу.

Фото: цхелсеасиога / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2019).