Почетна иога пракса

6 асана за оне који желе да поравнају рамена

Правилно држање је знак људи који знају своју вредност.

Не верујте да ће "гробни гроб исправити". Ако идете до циља, правите неке акције сваки дан, можете постићи било шта. И још више - исправите рамена и поново изградите истински краљевски положај. Ових 6 асана ће вам помоћи у томе.

 • Пуппи посе, вариатион. Повећава опсег покрета у зглобовима рамена и ублажава бол у леђима. Стави дланове и стави лактове на ослонац. Помери се назад. Торзо треба да буде паралелан са земљом. Да бисте растегнули леђа и радили рамена, савијте лактове и подижите дланове. Ако се желите још више растегнути, још више савијте лактове, ставите дланове иза главе и допустите да вам глава падне међу руке. Држите лактове у ширини рамена или ближе и опустите рамена. Држите позу за 10 или више циклуса дисања док се не опустите и осетите светлост.
 • Посе Планк. Ова асана ће вам помоћи да развијете и одржите снагу центра - мишића тела. Устани на све четири. Заузврат, гурните назад са обе ноге, држећи их на ширини карлице. Исправите ноге и рамена изнад зглобова. Повуците абдомен да подржите кичму, отворите грудни кош и гурните га напред, пребацујући лопатице рамена и репну кичму назад у пету. Дишите дубоко кроз обе стране груди. Држите позу 10-20 циклуса дисања. Отпустите напетост у врату и вилици.
 • Измјеничне руке и ноге. У том положају јачате мишиће тела и поравнавате асиметричне стране тела. Стани на све четири, дланове испод рамена, колена испод карлице. Повуците абдомен да подржите доњу кичму. Држите дужину кичме и њену природну кривину, повлачењем леве ноге назад и десне руке напред. Повуците унутрашњост левог бедра. Окрените задњу ногу унутра. Урадите 5 дубоких циклуса дисања, усмеравајући инхалацију и издисање у латералну површину груди. Напустите позу и поновите другу страну.
 • Бридге Посе. Помаже у ослобађању напетости у врату и горњем дијелу леђа. Лежите на леђима са савијеним коленима, ногама - на ширини карлице. Полако подигните леђа са земље. Када се подигнете што више можете, повуците кост до колена и повуците прсну кост до лица. Споро дисање и дубоко удахните кроз предњу, задњу и бочну страну груди. Опустите врат и вилицу. Задржите 5-10 удисаја, држећи ноге снажним и омекшавајући врат. Онда полако спустите леђа на песак.
 • Увртање по леђима. Отвара здјеличну површину и ублажава напетост краљежнице. Лезите на леђа са савијеним коленима, ногама на поду. Раширите руке у страну (лактови савијени или равни). Поставите леви зглоб преко десног колена и савијте се удесно. Дозволите да се лева нога помери ка спољашњем делу десног колена. Ставите ноге на под, а ако висите изнад пода, ставите намотани пешкир испод њих ради подршке. Одрадите 10 циклуса дисања, опустите карлицу и кичму. Нека вам гравитација помогне да идете још дубље у позу. Вратите се и поновите позу на другој страни. Ако имате повреду, консултујте свог лекара или искусног учитеља јоге да бисте прилагодили ову праксу вашим потребама.
 • Посе Цовс. Ослободићете се напетости у раменима и горњим леђима. Из седећег положаја повуците леву руку. Затим одмакните длан тако да се окреће, савијте руку у лакту и “ходајте” левом руком низ леђа. Истегните десну руку до пода и проширите длан. Савијте лакат и “идите” руком све док не осетите меко растезање или док не ухватите другу руку. Ако не можете ухватити руке, зграбите пешкир (или чак мајицу). Уверите се да је рукохват руке довољно опуштен да можете ослободити напетост у врату и вилици. Урадите 5-10 циклуса дубоког дисања. Отпустите држач и поновите позу на другој страни.
 • Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

  Погледајте видео: (Јануар 2020).

  Загрузка...