Почетна иога пракса

5 асана за растезање бедара

Pin
Send
Share
Send
Send


Позира за истезање предњег дела бутине.

Лијепе и витке ноге захтијевају напоран рад. Вежбајте ових 5 асана да затегнете мишиће и ослободите се додатних центиметара у подручју бутина.

Уттхан Пристхасана

Стојећи усправно, одмакните се десном ногом. Савијте предњу ногу под правим углом. Спустите колено задње ноге на под. Длан доље на поду на унутрашњости стопала. Гурните карлицу да растегне мишиће.

Останите у том положају ако имате довољно напетости или спустите подлактицу на под. Држите леђа, гурните карлицу на под. Опустите се. Дишите тачно.

Паривритта Уттхан Пристхасана

Бити у претходном положају, подигните кофер. Ако је ваша десна нога испред, ставите леви длан на под, окрените тело у десно, савијте леђа.

Десном руком зграбите задњу ногу и повуците је према себи. Таз гурај. Предња нога мало у страну. Опустите се. Са сваким издисањем спустите доњу карлицу.

Усхтрасана

На колена. Прсти се заустављају на поду. Сагни се, зграби пете својих дланова. Гурните карлицу напред тако да бедра постану окомита на под. Пренесите своју телесну тежину на колена, а не на руке. Отворите груди, истегните кичму.

Ека Пада Рајапотасана (варијација)

Седећи у Ека Пада Рајапотасана, савијте леђа. Истом руком ухватите ногу и повуците је према себи. Не спуштајте се у правцу предње ноге, зглобова кука у једној линији. Држите леђа, наставите да усмеравате карлицу према поду.

Ардха Бхекасана

Лези на стомак. Савиј леву ногу. Руком зграбите ногу и повуците је према себи. Ако је могуће, развуците четкицу тако да прсти буду окренути према напред. Таз се притиснуо на под. Дишите мирно да се опустите више.

Вјежбајте овај комплекс редовито како бисте истегнули предњи дио бедра, посебно ако радите тренинг снаге. Описане асане интензивно протежу мишиће, па покушајте да одржите опуштено стање и мирно дисање. Ако се појави бол, изађите из асане.

Фото: данисаиога / инстаграм.цом катхие_иоги / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send