Почетна иога пракса

5 асана за почетак дана

Pin
Send
Share
Send
Send


Изван прозора је сива, а душа чезне? Започните дан са овим комплексом асана како бисте се ријешили лошег расположења.

Изван прозора је сива, а душа чезне? Започните дан са овим комплексом асана како бисте се ријешили лошег расположења.

  1. Марјариасана. Устани на све четири. Дланови строго испод рамена, раширених руку. Док удишете, савијте леђа и нагните главу уназад. Издисати, нагнути главу до груди и савити се. Руке треба да остану усправне све време и одмарају се на поду.
  2. Адхо Мукха Схванасана. Устани на све четири. Држите руке чврсте и раздвојене до рамена. Стисните прсте на земљу, исправите колена и уђите у позу са псима лицем надоле.
  3. Бхарадвајасана ИИ. Седите и поравнајте ноге. Савијте лево колено и ставите Вирасану. Ставите десну ногу на леву бутину (пола лотоса). Скупите колена, ставите десну руку иза леђа и зграбите десну ногу. Окрените се удесно и притисните задњу површину левог длана до спољашњег дела десног колена. Док удишете, гурните ноге са пода, док издишете, увијте се дубље.
  4. Усхтрасана. Стани на колена и испружи руке у страну. Наслони се и стави дланове на пете. Пренесите тежину на руке. Не бацајте врат прејако, требало би да буде продужетак ваше кичме. Испружи груди. Немојте дозволити неудобност у доњем делу леђа, јер би требало да се савије грудни кош.
  5. Урдхва Дханурасана. Лезите на леђа. Савијте кољена, ставите ноге на под и доведите пете што ближе карлици. Савијте лактове, поставите дланове са обе стране главе тако да су прсти усмерени ка раменима. Уз издисање, гурните карлицу, исправите руке и ноге. Држите кукове и стопала паралелно.
Фото: урбан_иога / сарах / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send