Почетна иога пракса

Сет асана за сновбоардере: припрема за отварање сезоне

Pin
Send
Share
Send
Send


Скијашка сезона на носу: вријеме је за парафинске даске и припремити тијело за сложене ваге.

Да бисте са сигурношћу стајали на дасци након паузе од неколико мјесеци - морате почети са тренингом. Најбоље је да се фокусирате на равнотежу и снагу мишића ногу - и не заборавите да дишете током вежбања.

  1. Таи Цхи кругови. Стојте равно, стопала у ширини рамена, прсти усмјерени напред. Окрените прсте и испружите руке изнад главе. Издисати и истегнути десно, затим савити колена и усмјерити тијело према напријед, држати га паралелно с тлом. Наставите кружним покретима, лагано повуците улево, а затим се вратите у центар. Изведите 4-5 кругова у једном смјеру. Затим промените испреплетање прстију и поновите вежбу у супротном смеру.
  2. Латерална вуча. Шири своје ноге и окрени ноге што је више могуће. Осетите истезање унутрашњих бутина. Спустите руке на кукове и спустите десно раме између ногу. Погледајте директно у леви лакат. Овај покрет протеже леђа, која се на крају уморила од тога да буде на табли. Држите позу за неколико удисаја и издисаја, затим дубоко удахните и вратите се у центар. Обавите вежбу у другом смеру. Онда урадите цео низ још 3-4 пута.
  3. Уттхита Парсхваконасана (положај издуженог бочног угла). Проширите ноге и савијте десно колено. Доња десна подлактица на десном бутину. Направите кружне покрете левом руком у смеру супротном од кретања казаљке на сату око себе. Овај покрет се супротставља кретању, када снажно усмерите тело напред током ракинга до таласа. Ова асана лагано истеже интеркосталне мишиће, што у коначници повољно утиче на повећање волумена плућа. Изађи из позиције и направи је на други начин.
  4. Дубоки удар (варијација). Преплетите прсте иза леђа, поравнајте лопатице. Повуците се левим стопалом и, задржавајући се на прстима леве ноге, савијте оба колена. Даље руке од леђа, ниже на земљу. Држите унутрашњу страну бутине окомито на тло и усмјерите репну кост доље док не осјетите продужетак лијевог бедра.
  5. Паривритта Уттанасана. Шири ноге на ширину рамена. Усмјерите прсте право. Доведите десну руку кроз своје потколенице и усмјерите лијеву руку према небу. Продужите кичму и осетите увојак у торакалном подручју леђа. Исправите рамена. Диши. Погледајте ноге. Извршите вежбу у супротном смеру.
Па, ако не волите снег и покушавате да проводите зиме негде близу мора, онда ће ове асане одговарати и онима који су увек желели да покушају сурфовање и онима који годинама освајају таласе.

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send