Почетна иога пракса

5 асана за тренинг на крају дана

Pin
Send
Share
Send
Send


Позиције које ублажавају напетост мишића леђа и ногу.

Због недостатка физичке активности током радног дана, можете се осећати укоченим покретима. Обавите ових 5 асана да истегнете мишиће леђа и ногу, ослободите се умора и напетости.

Ардха бхујангасана

Лезите на под. Савијте руке и лактове испод рамених зглобова. Подлактице су паралелне једна са другом. Гурните руке с пода да бисте растегнули кичму. Не напрезајте задњицу.

Омотајте бедра ка унутра да проширите подручје сакрума и боље проширите лумбални део. Опустите мишиће лица. Посегните иза круне. Гледајте напред. Дишите једноставно.

Ардха Матсиендрасана

Седи на поду. Десном ногом, пређите лево. Поставите леву ногу близу десне задњице. На издисају, окрените тело десно, држећи леви лакат иза десног колена. Гурните руке с пода и ноге да бисте исправили леђа.

Парсхвоттанасана

Стојећи усправно, левом ногом корак назад. Окрените ногу на 45º. Предња нога је окренута напред. Док издишете леђима равно, сагните се. Ставите дланове на под или стопало.

Да бисте изједначили положај карлице, померите бутину задње ноге напред. Посегните иза круне да бисте исправили кичму. Не савијајте колена. Уз сваки издисај, покушајте се више опустити.

Випарита Вирабхадрасана

Стојећи у Вирабхадрасану ИИ, спустите леву руку на ваше лево стопало. Гурните је низ кук, нагињући се иза ње. Подигните десну руку до плафона и протегните се улево да растегнете своју страну. Погледајте плафон. Дишите тачно.

Схасханкасана

Седи на петама. Нагни се напред, стави главу близу колена. Руке, зграбите ноге од споља. Док издишете, подигните своју карлицу и ослоните се на главу. Треба да осећате истезање мишића врата. Ако осећате нелагоду, изађите из асане и изведите Баласану.

Ове асане протежу мишиће леђа и врата, које посебно пате од дугог седења. Док изводите овај комплекс, задржите мирно дисање. Сваким издисањем покушајте продубити положај, који ће вам помоћи да се више опустите и истегнете мишиће. Останите у асанама у угодном времену за вас.

Фото: сеониа / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Октобар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send