Почетна иога пракса

5 асана за јаке и лепе ноге

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове асане ће помоћи јачању мишића ногу и чврсто стајати на земљи.

Дошли смо на овај свет као духовна бића да бисмо искусили живот на Земљи. Нема смисла у трагању за високим државама, јер су они наша суштина и природа. Али да би успоставили добру везу са Земљом, морате покушати. И прије свега, ноге треба ојачати, захваљујући којима можемо осјетити подршку и храбро ходати кроз живот. Ових пет асана ће вам помоћи!

  1. Вирабхадрасана И. Ова асана савршено оптерећује квадрицепс и протеже задње површине ногу. Поред тога, развит ћете своју стабилност и равнотежу. Из Тадасане направите велики корак назад. Савијте предњу ногу на колену, а задња нога лежи само на прстима. Колено у том положају треба да буде тачно изнад стопала, а пета предње ноге треба да буде поравната са задњим стопалом. Узмите 5-10 дубоких удисаја и издисаја, затим спојите ноге, добро протресите цијело тијело и промијените стране.
  2. Вирабхадрасана ИИ. У овој варијацији позиције ратника, задња нога је потпуно на поду. Предњи део стопала је тачно окомит на задњу ногу. Преокретање овог положаја укључује унутрашње мишиће бедара. Пазите да се тело не нагиње напред или назад. Равномерно распоредите тежину између две ноге.
  3. Вриксхасана. Балансне асане су изузетно ефикасне за развијање снаге и мишића ногу. Такво оптерећење ће довести све тонове потпорне ноге у тон и истовремено ће вас брзо вратити у стање "овде и сада". Лежећи једну ногу о под, ставите другу ногу на бутину. Ако осетите неку стабилност, склопите руке у молитвену мудру на грудима или их подигните изнад главе. Да бисте одржали равнотежу лакше, пронађите фиксну тачку испред себе и усредсредите очи на њу.
  4. Уттхита хаста падангусхтхасана. Ова поза истовремено јача и растеже мишиће ногу. Користићете све мишиће, задржавајући равнотежу и осећај истезања. У пози Стабла, однесите кажипрст и средњи прст до палца, стојећи на куку. Сада постепено растегните ногу горе и постранце. Хип споја треба да се отвори.
  5. Уттхита парсхваконасана. Ово је најбоља асана за квадрицепс. Усредсредите пажњу на тежину тела - требало би да га равномерно распоредите по ногама, а не да "паднете" на руку која пружа подршку. Тада ће бити укључени најдубљи мишићи ногу.
Да ли предузимате прве кораке у пракси? Видео Татиана Илларионовои вам помоћи да схватите!

Иога Старт - иога видео курс за почетнике

Дошло је време да почнете да вежбате јогу! Направите прве кораке у јоги са Татјаном Илларионовом.

Фото: иогаделине / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send