Почетна иога пракса

5 асана за победу над страховима

Ако се бојите да се нећете носити са свиме што вам падне - урадите ове 5 вјежби ујутро.

Можете се возити на таласу живота са осећајем задовољства, знајући да у себи већ имате све да адекватно упознате и превазиђете животне тешкоће и промене. Редослед асана описаних у наставку помоћи ће вам да вјерујете у властиту снагу.

Седите на мирном месту и вежбајте дисање пре вежбања. Створите намеру да вежбате, јасно иу садашњем времену. Учините 3-5 кругова поздрава сунцу или поздрава Месецу, синхронизујући покрете дисања.

  1. Ваве кнеелинг. Почните са бебином позом. Приликом удисања, лагано се нагињите напред, ослањајући се на колена, померајте бокове ближе зглобовима и идите до варијације Пса са вашом њушком. Док издишете, повуците пупак према унутра и својим равним рукама вратите се у Баласану. Поновите покрет на сваком издисају. Урадите 5-21 пута. На последњем прилазу, угурајте прсте, подигните кукове и идите до пса, лицем надоле.
  2. Динамиц Маласана. Са позиције пса, њушку наниже, стопала напред и ставите их на ширину тепиха, ваши прсти гледају напоље. Седите, подижите главу и груди и склопите дланове у Ањали мудри. Притискајте лактове на унутрашњост колена и задржите се на три удисаја. Затим, док удишете, чврсто одмарајући ноге на поду, дижите се, истежући руке изнад главе. На следећем издисају, спустите се поново. Поновите 5-21 пута.
  3. Адхо Мукха Схванасана (варијација). Развуците ноге преко ширине тепиха и померите руке мало назад на један длан, чиме се лагано смањује удаљеност пса лицем надоле. Док удишете, пренесите телесну тежину на десну руку, а док издишете, дођите левом руком ка спољашњој страни десне ноге (изнад или испод колена). Останите у пози за 3-5 удисаја, а затим поновите на другу страну.
  4. Хумбле варриор Од пса, ставите десну ногу између ваших руку и левог стопала неколико центиметара лево, притискајући леву пету у под. Удахните, подигните руке изнад главе. Док издишете, увијте прсте иза леђа и савијте се над десним стопалом, вежите мишиће коре док савијате. Поновите 5-21 пута, а затим идите на Пас лицем надоле. Поновите на другој страни.
  5. Трака за колена са коленима.Од пса, лицем окренутим на колена и подлактице, држећи лактове на нивоу рамена. Чврсто притискајући зглобове, палчеве и индексне прсте у под, прво ставите једну ногу назад, а затим другу, и идите на Планцк са нагласком на подлактице. Удахните и издишите, ставите колена на тепих. На следећем удисају, подигните унутрашњи део бутина, враћајући се на даску на подлактицама. Поновите 5-21 пута, спуштајући колена на под са сваким издисањем.
Фото: амисгипсилиф / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...