Почетна иога пракса

5 асана за лепе линије груди

Pin
Send
Share
Send
Send


Ове вјежбе ће учинити вашу силуету атрактивнијом и испунити је осјећајем радости.

Ових 5 вежби се најбоље практикује ујутру: напуњене су позитивном енергијом и остављају осећај задовољства. И да - ове асане имају велики утицај на облик груди.

  1. Поза Сфинге. Лежећи на стомаку, постарајте се да вам лактови буду равно испод рамена, а подлактице паралелне једна према другој (ако постоји нека напетост у раменима, померите лакат напред). Наслоњен на лактове, повуците лопатице преко рамена и растегните врат. Ноге су у ширини кука. Останите у овом положају за 3-5 дубоких и глатких удисаја.
  2. Схалабхасана. Лежећи на стомаку, спустите браду или чело на тепих и ставите руке у браву иза леђа. Укључите ноге тако што ћете прсте притиснути на под. Приликом удисања, подигните главу и груди, док грудни кош иде напред и горе, а лопатице се вуку једна према другој. Држите ову позицију за 3-5 удисаја. Затим пређите на положај детета са широким коленима, а затим - у Псу лицем надоле.
  3. Вирабхадрасана ИИ. Од пса, лицем окренутим надоле са десном ногом између дланова. Пета десног стопала треба да буде у линији са стопалом или петом левог стопала (што је прикладније). Притисните леву пету на под. Подигните леву руку напред и горе, крећући се ка Ратнику ИИ. Повуците прсте у супротним правцима и гледајте до тачке изнад десне руке. Останите у овом положају за 3-5 удисаја, покушајте да се опустите.
  4. Уттхита Парсваконасана. Из позиције Ратника ИИ, протегните доњи део леђа напред и ухватите десну бутину рукама. На издисају идите на Уттхита Парсхваконасана - спустите десну руку на унутрашњост глежња, подигните лијеву руку и повуците је према горе, окрећући и отварајући груди лијево. Дубоко удахните пре него што изађете из асане. На издисају ставите обе руке у средину поред десне ноге. Затим спустите лево колено на тепих.
  5. Уттхан Присхтхасана. Руке на простирци, померите лево колено назад и померите десну ногу ближе ивици простирке. Савијте лево колено и затегните се левом десном ногом. Останите у тој позицији за 3-5 дубоких удисаја, усмјеравајући дах до сензација које се појављују, затим отпустите лијеву ногу и помакните десну ногу у средиште простирке.
Фото: кристенпро / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send