Почетна иога пракса

5 асана за витке ноге

Pin
Send
Share
Send
Send


Позе које помажу да се открију кукови.

Корисно је извести асане за отварање кукова, не само због могућности комплицирања праксе, већ и због дивних ногу. Вежбајте ових 5 асана редовно да имате танке и напете ноге.

Ека Пада Адхо Мукха Схванасана

Стојећи у Адхо Мукха Сцхванасани, подигните десну ногу. Подигнута нога и назад формирају равну линију. Ако то још није доступно, држите ногу на удобној висини.

Гурните пртљажник доље, гурните потпорну ногу тако да се други подигне више. Дишите глатко, покушајте се опустити. То ће помоћи мишићима да се више протежу и лакше ће вам подићи ногу.

Уттхан Присхтхасана

Носите подигнуту ногу напред и ставите је на под како би колено било изнад глежња. Држите задњу ногу равну, прсте положите на под. На издисају, спустите тело, ставите подлактице на под.

Посегните иза круне да бисте исправили леђа. Спустите карлицу да растегне кукове. Осетите како се мишићи ногу опуштају и растежу више. Са сваким издисањем, ниже испод. Ако вам је леђа заобљена, положите дланове на под.

Скандасана

Ставите дланове на под. На издисају проширите тело и савијену ногу у правцу равне ноге. Прсти и колено су окренути према напред. Држи кољено изнад глежња. Ноге равне ноге потпуно притиснуте на под. Оба стопала на истој линији.

Бутина савијене ноге паралелна са подом. Ставите дланове испод рамена, ако су доступни, испружите руке према напријед како бисте се нагнули према поду. Таз повуци натраг да осети истезање мишића бутина. Истегните се иза круне и држите леђа.

Агнистамбхасана

Седите у Баддха Конасани. Померите десну ногу у лево колено. Лева нога - испод десног колена. Ако зглобови кука нису довољно покретни, ставите десну ногу на мишић леве ноге.

Ако вам је удобно у положају, нагните се напред. Посегните иза круне, бедрене кости леже на поду. Пазите на осећаје у коленима. Ако постоји бол - изађите из ситуације. Дишите лако, опустите се. Обратите пажњу на мишиће кукова.

Сусирандрасана

Лезите на леђа. Савијте леву ногу и затворите задњицу. Савијте десну ногу и поставите ногу мало изнад левог колена. На издисају, зграбите леву ногу и повуците према грудима.

Док сте у асани, немојте се преврнути на њену страну. Леђа би требала бити потпуно на поду. Са сваким издисањем, спустите ноге ближе грудима и спустите леђа на под.

Током извођења комплекса, задржите мирно и дубоко дисање. Будите опуштени, не покушавајте да уђете у положај кроз силу. Ако коначна верзија асане није доступна - поједноставите. Редовном вежбом мишићи ће се постепено растезати и моћи ћете да заузмете коначну позицију.

Фото: бохемиан_хеарт / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send