Почетна иога пракса

5 асана за бициклисте

Pin
Send
Share
Send
Send


Вежбе за ублажавање напетости са леђа након вожње бицикла.

Ове вежбе су добре за припрему за шетњу, а за мало трзање. Они ће ојачати стражњицу и бедра и помоћи у сузбијању природног заокруживања леђа након дугог држања на волану.

  1. Уткатасана. Стојте са стопалима на ширини педала. Савијте колена и спуштајте карлицу што је ниже могуће, не дозволивши коленима да прелазе линију чарапа. Чврсто држите колено у правцу вашег другог тачака. Подигните руке и фиксирајте очи на хоризонт. Задржите 10 циклуса дисања.
  2. ПарсхвоттанасанаОд позиције столице, померите десну ногу напред 60-90 цм, а затим окрените леву ногу под углом од 45 степени. Држите спољашњу страну левог стопала на поду да растегнете леву потколеницу. Савијте се напред десно, почевши од карлице. Држите леђа равно. Зауставите се када осетите продужетак спољне површине десне бутине и задње ложе. Задржите 10 циклуса дисања. Онда поновите са друге стране.
  3. Натарајасана Стани на десној нози. Савијте лево колено и зграбите леву ногу левом руком иза леђа. Испружи десну руку испред себе. Нагните се напред, покрећући покрет из карлице, повлачећи груди и лево бедро. У тим областима се стрес акумулира током вожње. Урадите 10 циклуса дисања, поновите са друге стране.
  4. Матхиасана Лезите на леђа, а пешкир увијен испод леђа. Можете и склопити јога тепих и ставити га дуж кичме. Држите кукове на поду тако што ћете положити ивицу тепиха или пешкир на средину леђа. Раширите руке у страну да бисте осетили опуштање у грудима. Држите овде 2-5 минута.
  5. Сету бандха сарвангасана. Савијте колена и раширите ноге до ширине карлице. Подигните карлицу и ставите циглу за јогу под стражњицу. Повуците рамена до кичме, и дланове до плафона. Ако се осећате стабилно, померите стопала даље од цигле да бисте опустили мишиће флексора бутина, који се могу значајно смањити и блокирати од вожње бициклом. Останите у том положају 2-5 минута.
Фото: иога_леонесса46 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send