Почетна иога пракса

5 асана за здравље жена

Pin
Send
Share
Send
Send


Кратак комплекс за отварање кука и побољшање функционисања унутрашњих органа.

Ове појаве побољшавају циркулацију крви у подручју карлице, стимулишу функционисање унутрашњих органа и отварају зглобове кука. Да би ојачали и одржали здравље, вежбајте ових 5 асана.

Јану схирсхасана

Седите усправно, ноге испружене испред вас. Савијте десну ногу и стопало притиснуту на унутрашњу површину леве бутине. Десно колено тежи ка поду да би отворило зглоб кука.

Са усправљеним леђима, сагните се над испруженом ногом. Нога се повлачи. Немојте заоблити леђа, да бисте то учинили, почните да се нагињете напред са увојком у зглобовима кука. Дишите лако и опустите се.

Баддха конасана

Седите усправно, савијте ноге и спојите стопало. Исправите леђа и отворите груди. Гурните дланове са пода да бисте исправили леђа. Опустите се и са сваким издисањем осетите отварање кука.

Упависхтха Конасана

Седи усправно и рашири ноге. Немојте заокренути доњи део леђа. Покажите ножне прсте и колена на плафон. Гурните руке с пода да бисте истегнули кичму. Нагни се напред, држи леђа усправно.

Маласана

Чучнути доле, ноге до ширине карлице и окренути према ван. Ноге су потпуно притиснуте на под, лактови на унутрашње стране колена, дланови у намастеу. Ударите колена са стране, отворите груди и испружите се иза круне.

Випарита карани

Док сте у Сету Бандха Сарвангасана, ставите дланове на доњи део леђа. Прсти који показују у страну, дланови личе на шалицу. Немојте узгајати лактове. Подигните ноге окомито на под. Тежина доњег дела тела у рукама. Ако је тешко задржати овај положај, поставите блок испод карлице, као што је приказано на слици.

Док радите асане, задржите мирно дах да се опустите више. Вежбајте овај кратки сет да бисте одржали добре мишиће и видели жељене резултате.

Фото: рина_хиндоцха / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send