Почетна иога пракса

5 занимљивих начина за кориштење цигле у иоги

Pin
Send
Share
Send
Send


Како користити иога цигле за брже овладавање сложеним асанама?

Опеке за јогу - суштински елемент праксе, који помаже да се брже савладају комплексне асане. Нисте сигурни како да их користите? Ево пет лаких начина!

  1. Побољшање Цхатуранга. Понекад заборавимо да је Цхатуранга Дандасана независна иога поза, а не само начин да се крене из једне позиције у другу. Често се изводи на такав начин да су ротациони мишићи рамена и други мишићи раменог појаса непотребно напуњени. Извођење Цхатурангија са циглама учи да држите рамена у висини лакта, спречавајући главе хумеруса да се нагињу напред и доле. И како и колико сви други делови тела треба да раде да би одржали Цхатуранга. Поставите две опеке у ширину рамена са највишом страном. Стави дланове иза цигле, гурни се назад на Планк, рамена изнад зглобова. Средиште тела и ноге су јаки, померите рамена мало напред. Спустите рамена на цигле, али немојте их пренети у потпуности. Притискајте дланове у под и откините рамена цигле, држећи их директно изнад њих. Ако се ваше руке уморе, можете спустити кољена на под - тако ћете и ви повећати силу потребну за обављање Цхатурангија.
  2. Подигните пса лицем надоле. Ова вежба учи да стабилизује рамена и ослободи врат, стварајући више простора за продужење кичме од репне кости до круне. Ставите две цигле на под (као на слици) на почетку тепиха. Стављајући дланове на њих, пређите на пса. Стисните опеке прстију и дланова о циглу, или их закопчајте прстима, повуците рамена даље од пода и откријте подручје кључева. Одуприте се пориву да спустите пазуха на под, стабилизујете рамена и дозволите да омекшате простор између лопатица. Док сте на циглама, направите виниасу - идите доле до Цхатуранге, а затим носите торзо напријед до пса уз њушку.
  3. Одлазимо у Лоласану. Желите ли да доведете своја стопала у виниаса? Онда вежбајте Лоласану, тренирајте мишиће за овај покрет. Седите на колена и потколенице, ставите цигле са обе стране колена. Ставите дланове на цигле и спремите се да напнете мишиће торза и повучете своје савијене ноге (укрштеним зглобовима). Одмакните руке од цигле, исправите руке у лактовима и откините колена, ноге и стопала од пода. Покушајте да подигнете колена до груди, а пете до ваших бедара. Следећи корак је да покушате да носите ноге напред, исправите их и слетите у држање штаба.
  4. Открили смо се у пози моста. Можете ставити руке на цигле (боље је да стојите уз зид, тако да је стабилнији), лежећи на леђима, и идите до моста - то вам помаже да отворите рамена и груди и спречите формирање вишка напетости у лумбалном подручју.
  5. Уцртана у пози камеле. Често је у овом положају врло неугодно доње леђа. Међутим, ако ставимо стопала на цигле (види фотографију), више не морамо да се савијамо тако дубоко (пете су сада више и лакше дохватљиве), такође је лакше гурати карлицу напред, држећи бокове вертикалним. Ставили смо цигле са уском страном заједно, ставили смо ноге на њих који стоје на прстима. Уђемо у положај камиле, одгурнемо се од стопала и отворимо груди, продужимо кичму и извадимо је из карлице.
Фото: истоцкпхото.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send