Почетна иога пракса

5 асанама које олакшавају целулит

Са овим вежбама осећаћете се удобније у свом телу.

Ових пет позиција препоручује америчку иога звезду Тару Стилес. Са њима се можете ријешити целулита и осјећати се сигурније у своје тијело. Главно је да сваки дан креирате сопствену мотивацију и вежбате. Вриједило је!

  1. Пас се поиграва. Пре него што направите комплекс предложених асана, можете извести неколико циклуса поздрава сунцу - то ће повећати циркулацију крви и убрзати метаболизам, што помаже да се ослободите целулита. Онда урадите позу пса лицем надоле. Притисни дланове и ноге на под. Држите кичму испружену. Држите уши на нивоу рамена. Када осетите равнотежу, полако подигните десну ногу према горе, осетите како се глутеус мишићи скупљају, а мишић бутина је стимулисан. Останите у пози један минут, запамтите да дубоко дишете, а затим вратите десну ногу на под. Затим урадите асану подизањем леве ноге.
  2. Хигх лунге. Приликом исправљања предње ноге у колену, подигните се са претходног положаја, притискајући мишиће кукова на кости кукова. Па испружите руке, подижући пету задњег стопала. Затим поново савијте колено и утоните у Хигх Лунге. Направите неколико динамичких прелаза од чучањске позиције до равне ноге. Онда направите позу пса лицем надоле и промените положај ногу. Поновите поновни удар, са свим прелазима, са друге ноге.
  3. Висок ударац са подигнутим рукама. Од позиције пса уста, спустите се десном ногом напред. Држите десну ногу савијену у колену, подигните главу и торзо. Стисните стопало на под, стегните мишиће кукова до костију кукова. Стисните задњицу и истовремено истисните дубље. Опустите руке и спустите их паралелно са странама. Останите у положају за три дуга циклуса дубоког дисања. Затим се вратите у позу пса, лицем надоле и поновите Хигх Лунге, почевши од ваше леве ноге.
  4. Варриор поза. Развијте стопало на удаљеност од 120 цм. Повуците руке у страну. Полако савијте десну ногу у колену, спуштајте се у позу, док покушавате да одржавате уједначен угао између бутине и потколенице. Поправи позу. Направите неколико циклуса дисања и утоните дубље у асану. Онда устани. Направи асану на левој страни. (Опустите се у представи Пси са спуштеном цевчицом. Затим изведите искривљену варијанту држања Ратника (као на фотографији на страници са леве стране). Извршите асану у оба смера.
  5. Стани на рамена. Лезите на под и, држећи леђа рукама, померите ноге иза главе у положај Плоугх. Притискајте дланове на леђа и подигните ноге до рамена на раменима. Нека врхови прстију покажу према горе, а лактови заједно. Пазите на дах. Најбоље од свега, ако останете у асани на 20 дугих и дубоких циклуса дисања. Можете затворити очи или држати очи на пупку. Останите у пози док год вам је удобан врат.

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...