Почетна иога пракса

5 асана за јачање кукова и задњице

Pin
Send
Share
Send
Send


Једноставан али ефикасан комплекс који функционише.

Желите ли брзо ојачати мишиће стражњице и бедара, али не волите да се пренапрезате? Нудимо једноставан, али ефикасан комплекс који ће вам помоћи да добијете максимални резултат уз минималан напор.

  1. Уткатасана (држање столице). Стојте са стопалима на ширини педала. Савијте колена и спуштајте карлицу што је ниже могуће, не дозволивши коленима да прелазе линију чарапа. Чврсто држите колено у правцу вашег другог тачака. Подигните руке и фиксирајте очи на хоризонт. Задржите 10 циклуса дисања.
  2. Парсхвоттанасана (Латерална екстензија). Од држања столице, померите десну ногу напред 60-90 цм, а затим испустите леву ногу под углом од 45 степени. Држите спољашњу страну левог стопала на поду да растегнете леву потколеницу. Савијте се напред десно, почевши од карлице. Држите леђа равно. Зауставите се када осетите продужетак спољне површине десне бутине и задње ложе. Задржите 10 циклуса дисања. Онда поновите са друге стране.
  3. Натарајасана. Стани на десној нози. Савијте лево колено и зграбите леву ногу левом руком иза леђа. Испружи десну руку испред себе. Нагните се напред, покрећући покрет из карлице, повлачећи груди и лево бедро. У тим областима се стрес акумулира током вожње. Урадите 10 циклуса дисања, поновите са друге стране.
  4. Матиасана. Лезите на леђа, а пешкир увијен испод леђа. Можете и склопити јога тепих и ставити га дуж кичме. Држите кукове на поду тако што ћете положити ивицу тепиха или пешкир на средину леђа. Раширите руке у страну да бисте осетили опуштање у грудима. Држите овде 2-5 минута.
  5. Сету Бандха Сарвангасана (положај моста). Савијте колена и раширите ноге до ширине карлице. Подигните карлицу и ставите циглу за јогу под стражњицу. Повуците рамена до кичме, и дланове до плафона. Ако се осећате стабилно, померите стопала даље од цигле да бисте опустили мишиће флексора бутина, који се могу значајно смањити и блокирати бициклизам. Останите у том положају 2-5 минута.
  6. Наставите са праксом Викторије Мозине за еластичне задњице и лепе бокове:

    Видео курс "Еластична задњица за 7 дана"

    7 видео туторијала ће вам помоћи да повећате и подигнете задњицу, дајте им леп и секси облик.

Фото: умстуфф / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send