Почетна иога пракса

5 асана од стреса и негативности

Pin
Send
Share
Send
Send


Растворите стрес и негативност у овом ефикасном асанском комплексу.

Један од главних поклона који нам јога даје је способност да се носимо са непријатним емоцијама. То је златни кључ који отвара врата простору хармоније и среће. Али не могу све асане да се изводе у периоду депресије или апатије, јер оне могу нашкодити. Нудимо комплекс који ће вас лагано вратити у живот, помоћи вам да се чешће радујете и разрешите све негативне емоције. Сваку асану изводите у тихом ритму 3-5 минута.

  1. Буттерфли Посе. Ставите неке пресавијене простирке на руб тепиха и лезите на њих. Спојите стопала, повуците их у област препона, раширите колена и спустите их на под ако имате довољно растезања. У овом положају постоји снажно опуштање, иако се држање чини једноставним и некомплицираним. Не треба да покушавате да га компликујете повећањем продужетка унутрашње површине кукова - тренутно, не истезањем, већ релаксацијом је приоритет.
  2. Пигеон посе. На четири чарапе на тепиху: дланови испод рамена, кољена - испод бутина. Гурните десно колено напријед тако да додирне десни зглоб. Побрините се да се десно бедро налази строго паралелно са рубовима тепиха. Полако помакните десно теле мало улијево док нога није точно испод лијеве стране здјелице. Сада повуците леву ногу назад. Усмерите карлицу на под. Побрините се да не падне на задњицу и погледа равно. Подесите интензитет спуштањем карлице на под. Стави главу на јастук.
  3. Баби посе. Ова асана даје мозгу снажан сигнал да је време да се опустите и отпустите све проблеме. Ставите јастук између ногу и још један на телеће мишиће. Спустите карлицу на потколеници. Размакните кољена у страну до ширине карлице, повезујући велике прсте заједно. Нагните се напред и спустите главу на јастук. Спустите руке по странама и потпуно се опустите.
  4. Ноге на зиду. Ова асана брзо отклања умор и отицање ногу, ублажава лумбални део и поново напуни нервни систем. Ако имате тежак животни вијек, препоруча се лежати у њој сваке вечери од 3 до 15 минута. Лезите на леђа. Ставите јастук испод доњег дијела леђа. Додиривањем зида обема задњицама, повуците ноге тако да су изнад главе. Опустите ноге, можете их мало раширити, пете одмарају на зиду, стопала заједно или на ширину карлице. Притискајте струк на под, ставите руке на стране тела са длановима према горе, опустите рамена и врат.
  5. Поза леша. Лези на деку и стави јастук испод главе. Лезите на леђа. Раширите руке и ноге. Затвори очи. Дишите лако, не контролишите дисање. Скенирајте своје тело. Покушајте да не заспите. Пусти напетост, ако постоји. Максимално се опустите за 10 минута.
Фото: иогасцапес / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send