Почетна иога пракса

5 разлога за практицирање тешких асана

Pin
Send
Share
Send
Send


Тешке асане нису намењене само за Инстаграм.

Фотографије витких и флексибилних дјевојака које практицирају невјеројатно сложене асане дословно су потопиле Инстаграм. Летећи траку, можете поставити питање: зашто све ово? За личне, одушевљене коментаре, натечене до границе ега? Заиста, цесто цујемо да јога нема никакве везе са гимнастиком, и зато се трудимо да радимо све врсте скупоцених ствари као сто је Циркуе ду Солеил - било ста. Али у ствари, комплексне асане иду далеко изван спектакла спектакла. Постоји 5 разлога за њихово овладавање. Ево их:

  1. Ојачајте вјеру у себе. Запамтите како сте једном у детињству веровали да је нешто немогуће. Сигурно је било разочаравајуће. Са годинама, наша свест се и даље укрућује, престајемо да верујемо у себе, све смо више заглављени у стереотипима. И како је сјајно пробудити се једног дана и ... бацити ногу преко главе! И онда стојте на његовој глави, а затим седите у попречним деловима. Или седите у Лотус позицији. Било је дана када сте мислили да је то из немогућих серија, али овде године редовне праксе нису биле узалудне, и учинили немогуће могућим. Такво искуство проширује ум и драстично мења ваш живот.
  2. Поставите високу траку. Неки људи су задовољни једноставним асанама: годинама праве Цхатуранга или Навасану и остају задовољни собом. Али шта ако пређеш своје способности, докажеш себи да си способан за нешто велико? Напредне асане су одличан начин да то урадите. Немојте се плашити да нећете успети, да је превише тешко, да имате чврсте лоза. Само веруј да можеш и идеш. Када овладате асаном, коју никада нисте сањали да ћете радити, такође ћете почети да постављате смеле циљеве и остварујете их - ваш живот ће постати светао и богат.
  3. Научите стрпљење. Ако једном поставите циљ, на пример, да седнете на делове за месец дана, ми се усудимо претпоставити да га нисте достигли. А ово је апсолутно нормално! Наше тело је гомила блокова, повреда и стреса, не можемо увек предвидети тачно када ћемо овладати овом или оном асаном. Посебно асана тешко. Али шта ако преформулишемо проблем? Вежбајте комплекс за овладавање конопцем месец дана? То је потпуно друга ствар. Дакле, вежбате стрпљење, понизност, дисциплину. Не покушавајте да направите напредну асану што је прије могуће, умјесто тога, слиједите принцип “идите тиши - наставићете”.
  4. Подсећају вас да нема граница савршенства. Било која, чак и најтежа асана може се побољшати. Ово такође захтева додатно време и труд. И то је сјајно, јер нам те потешкоће не дозвољавају да престанемо, прекрижимо руке. Увијек останите студент, наставите учити, жељни нових постигнућа и знања. Напредне асане ће вам помоћи у томе.
  5. Савршено тело. Шта сакрити: способност показивања хладних асана чини ваше тело флексибилним, јаким, здравим, еластичним. Ко ће одбити такав комплет?

Устаните са Јога дневником на:

  • Ганда Бхерундасана
  • Висхвамитрасану
  • Ека Пада Урдхва Дханурасану
  • Адхо Мукха Вриксхасана
  • Маиурасана

Како се ослободити страха од нове асане можете наћи овдје.

Фото: бананаблондие108 / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send