Почетна иога пракса

5 асана које ће истакнути мишиће

Pin
Send
Share
Send
Send


Кратки комплекс за стварање јаког тијела.

Да бисте проширили праксу и учинили је интензивнијом, урадите ових 5 асана. Они активирају све мишиће и редовном праксом ће одржати ваше тело у спортском и напетом стању.

Цхатуранга Дандасана

Јача руке и зглобове, тонизира абдоминалне органе. Да би извршили асану, морате користити мишиће ногу, трбух, леђа. Уз свакодневну праксу, асана јача ове мишиће.

Стојећи у пози Планк, савијте руке и спуштајте тело паралелно са подом. Угао у лактовима је 90º, зглобови испод лактова. Не дозволите да се задњица повуче, а задња површина тела је равна линија.

Пурвоттанасана

Седи са испруженим ногама испред себе. Ставите дланове уз бокове у правцу стопала. На издисају, подигните тело, потпуно ставите ногу на под. Ноге и руке равне. Зглобови испод зглобова рамена.

Сви мишићи раде. Гурните карлицу тако да ноге не падају са пода. Дишите слободно. Ако је тешко држати позицију, изведите лаку верзију - Ардха Пурвоттанасана.

Адхо Мукха Схванасана

Устани на све четири. Дланови испод зглобова рамена, колена испод кука. На издисају се одгурните длановима и ногама и подигните тијело. Доње потпетице на поду. Држите леђа равно.

Ако желите да закомплицирате праксу, направите неколико прелаза из ове асане у Урдхва Мукха Схванасана. Носите тежину у рукама, спустите тело да се савије у леђима. Затим се одгурните и подигните тело. Поновите неколико пута.

Сисумарасана

Стојећи на све четири, спустите подлактицу на под, лактове испод рамених зглобова. Док издишете, гурните подлактице и прсте са пода и подигните своје тело. Пете додирују под. Досегните тртицу да растегне кичму.

Виаграсана

Стојећи у пози Планк, повуците лево колено до груди, и ако је могуће, додирните колено челу. Држите десну ногу равно и одгурните се од пода. Јаке руке, трбушни мишићи и леђа.

Онда промените ноге. Десно колено се протеже до груди. Подесите брзину промене ногу. Не савијајте леђа. Контролишите све мишиће у вашем телу.

Фото: карлатафра / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јули 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send