Почетна иога пракса

5 разлога да практикујете Обрнуту Позицију Ратника

Само један став - али чак пет погодности за тело.

Ова асана се често налази у композицији динамичких секвенци, када се прво Планцк, а затим Пас суочавају, а онда ратнички обрнути положај. Због тога се често испоставља да се асана изводи на помало неуредан и риједак начин. У међувремену, ово је изузетно здраво држање - то су његове 5 главних корисних својстава, на минимуму.

  1. Ојачава предње ноге. Варриор позира - одличне ноге за подршку у доброј форми. У овој асани, због нагиба, оптерећење се повећава, што отежава одржавање равнотеже, што значи да су мишићи ногу укључени у рад још активније. Главна ствар је да не варате, држите угао под коленом 90 степени, бутина треба да буде паралелна са подом.
  2. Ојачава штампу. Да бисте обновили ову асану, морате укључити и абдоминале у посао - иначе ћете почети да се крећете у страну. Наравно, сензације неће бити оштре као у Планцку, али то не значи да асана није ефикасна за штампу. Само се мало повуци - и резултат неће дуго трајати.
  3. Развија равнотежу. У обрнутој пози ратника, теже је одржати равнотежу него у Другој пози ратника, на пример. Ово је одличан став за развој равнотеже. Главна ствар је да избегнете повреде, покушајте да се сагнете веома пажљиво и полако, ако знате да баланс и координација још нису ваше снаге.
  4. Открива латералну површину тела. Ми често не користимо овај део нашег тела у животу, због чега се многи људи покоравају са великим тешкоћама. Ако желите да то урадите - растегните најактивније исправљену руку натраг, ако је бочна површина тела заробљена - лагано савијте руку у лакту и прилагодите растезање.
  5. Развија вољу. У овој асани ниси превише лењ - прилично је јак. Препоручљиво је стајати у њему више од 5 респираторних циклуса како би ојачали не само тијело, већ и вољу. Покушајте да издишете кроз место напетости - концентрисање на дисање ће вам помоћи да превазиђете замор и жељу да побегнете од положаја.
Фото: мицхеллевеинхофен / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...