Почетна иога пракса

5 асан за бол у леђима

Pin
Send
Share
Send
Send


Комплекс је намењен онима који осећају нелагодност у седећем положају.

Ако свакодневни живот проводите у седећем положају на рачунару, вероватно се с времена на време осећате нелагодно у леђима. Болови у доњем делу леђа, повлачење и болни осећаји дуж кичме, напетост у предјелу врата ... Неугодан бонус на овај сет је ружан став у облику упитника. Ако желите да седите у удобности и задовољству на радном месту, обратите пажњу на само 5 ових асана.

  1. Урдхва Мукха Схванасана. Док удишете, исправите руке и уђите у Урдхва Мукха Схванасана, подижући груди. Притиснути стопала на под. Интензивно извуците ноге. Усмерите репну кост према петама и гурните предњу површину бутина према плафону. Макни рамена од главе. Погледајте право напред или мало више.
  2. Усхтрасана. Стани на колена и испружи руке у страну. Наслони се и стави дланове на пете. Пренесите тежину на руке. Не бацајте врат прејако, требало би да буде продужетак ваше кичме. Испружи груди. Немојте дозволити неудобност у доњем делу леђа, јер би требало да се савије грудни кош.
  3. Дханурасана. Удахните, зграбите зглобове и отворите груди. Ако имате осјећај да сте превише напети доњи дио леђа, не подижите ноге тако високо. Затегните ноге ако осећате нелагодност у коленима. Излазите из ове позе полако и пажљиво.
  4. Урдхва Дханурасана. Лезите на леђа. Савијте кољена, ставите ноге на под и доведите пете што ближе карлици. Савијте лактове, поставите дланове са обе стране главе тако да су прсти усмерени ка раменима. Уз издисање, гурните карлицу, исправите руке и ноге. Држите кукове и стопала паралелно.
  5. Схалабхасана. Лези на стомак. Извуците ребро испод вас, продужите кичму. Стави руке у браву иза леђа. Док издишете, затегните прешу и подигните главу, груди и ноге са пода.
Фото: алекисгирлновак / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send