Почетна иога пракса

5 асана од изгарања

Сет вежби које ублажавају ефекте стреса.

Комплекс је дизајниран посебно за решавање проблема са којима се суочава особа која је претрпела стрес. Због пранајаме и дисања испод метронома, вјежбе враћају менталну и емоционалну равнотежу, помажу нормализацији хормонских и метаболичких процеса.

Пасцхимоттанасана

У овој асани, пазите да је стомак притиснут на бедра. Ако је потребно, савијте ноге на коленима. Повуците лицем надоле до ногу како бисте истегнули врат. Испружена дуж кичме у круници.

Дханурасана

Узми чарапе на врху. Покријте длан уздигнутим стопалима, прсти се ослањају на зглобове. Са стопалима, повуците се и лагано подигните, проширите рамена и лопатице и отворите груди. Тачка окретања је пупак.

Бакасана (варијација)

Ставите ноге нешто шире од рамена. Руке под ногама, дланови окренути. Гурните руке с ногу, извлачећи се дуж кичме до врха главе, гледајући у под и покушајте да потпуно исправите леђа. Устани на чарапе.

Нагните се напред по чарапама

Ноге су остале у истом положају као у претходној пози. Савијте кољена и испружите руке напред - назад равно, руке и леђа у истој равни. Устани на чарапе. И држите леђа, не допуштајући јој да се савијају, покушајте мало да исправите колена, постепено истежући задње површине ногу.

Бакасана

Држите руке што је могуће равније на лактовима. Колена се налазе у пазуху, повлаче ноге до себе, покушавајући да не подигну карлицу превисоко, и протежу се дуж кичме у круни.

Фото: мартина_серги / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...