Почетна иога пракса

5 асана за обнову енергије

Pin
Send
Share
Send
Send


Ако се осећате уморно - погледајте интерне ресурсе. Ове вежбе ће вам помоћи.

Узроци умора могу бити не само загушење и преоптерећеност на послу, већ и емоције. Обратите пажњу на њих, разумите их. И да би се ослободили напетости из мишића тела - вежбајте ових 5 асана.

Вриксхасана

Стојећи у Тадасану, пребаците тежину на десну ногу, савијте леву ногу и поставите ногу на унутрашњу површину потпорне ноге. Подигните руке кроз стране са длановима према унутра или их спојите у намасте.

Притисните стопало чврсто на под, повуците га рукама према горе. Окрените карлицу, повуците колено и повуците га назад. Осетите растезање и снагу тела. Гледај испред себе за равнотежу.

Уттанасана

Из стојећег положаја са усправљеним леђима, сагните се над ноге. Ако је заобљен, смањите нагиб. Држите ноге равно. Не гурајте врат. Извуците га. Опустите се.

Ардха Матсиендрасана

Седи са испруженим ногама испред себе. Савијте леву ногу и прекрижите је десном. Савијте десну ногу и поставите ногу на леву задњицу. Држите десни лакат у односу на леву бутину извана.

Окрените тело лево, лактом од ноге и десне дланове пода. Повуците иза круне да држите леђа равно. Док удишете, повећајте вучу, док издишете, продубите увијање.

Баласана

Седи на петама. Издисати, наслонити се на под. Стави руке испред себе. Док удишете, посегните за њима да испружите леђа, док се издајете, опустите се. Задржите мирно дисање. Са сваким издахом, осетите да напетост нестаје.

Савасана

Лезите на леђа и раширите руке и ноге мало раздвојено. Опустите се, нека ваша стопала одступају у страну. Дланови су окренути према плафону. Глава лежи равно. Са сваким издисањем, осећајте се опуштеније, али одржавајте свест.

Током вежбања асана, задржите своје дисање мирно и равномерно. Покушајте да дубоко удахнете да се опустите и ослободите умора. Да бисте извели ове асане, не морате да уложите много труда. Вежбајте их када треба да се опоравите. Неће трајати више од 10 минута.

Фото: бентлеи.ликетхецар / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send