Почетна иога пракса

5 викенд асана

Викенд - нема разлога да прескочите праксу.

Да бисте имали добар дан, не пропустите тренинг. Напротив, додајте нешто ново и проведите више времена са собом.

  1. Урдхва Дханурасана. Лежите на леђима, савијте колена и стављајте ноге на под, померајући пете у карлицу. Ставите дланове на под поред ваших ушију, показујући прсте на ноге. Гурните дланове са пода и подигните карлицу. Ставите врх главе на под. Док удишете, исправите руке и потпуно се подигните, притискајући стопала у простирку. Да бисте изашли из позиције, спустите се и притисните колена на груди.
  2. Ека пада урдхва дханурасанаУдахните и уздижите се у пози обрнутог лука. Држите 1-2 циклуса дисања, а затим гурните десну ногу на под и подигните лијеву ногу горе, окомито на под. Повуците чарапу и останите у пози. На издисају, спустите лево стопало на под и чврсто притисните маску. Сада подигните десну ногу. Да бисте завршили, полако се спустите на земљу и притисните кољена на груди.
  3. Виагхрасана.Преврните на стомак и стојите на све четири. Савијте ножне прсте и подигните леву ногу док је ножни прст извучен што је више могуће. Погледајте горе и назад колико год можете. Држите позу, спустите леву ногу на под и главу надоле, гледајући право напред. Поновите на десној страни. Исправите ножне прсте, повуците ноге заједно и седите на петама. Нагните се напред и спустите чело на под. Одмарајте се у положају дјетета за 2-3 дуга циклуса дисања.
  4. Бхарадвајасана. Седите усправно и испружите ноге испред себе. Савијте леву ногу назад тако што ћете поставити пету поред карлице. Савијте десно колено и поставите десну ногу са спољне стране на горњи део левог бедра, повлачећи вашу пету што ближе стомаку. Истегните десну руку уназад и са стране, увијајући удесно. Зграбите прсте десне ноге, ако можете. Гледајте натраг преко десног рамена, ставите леву руку на десно колено или савијте длан испод ње. Промените стране.
  5. Савасана Лезите на леђа. Замислите да са сваким издисањем ваше тело постаје теже. Изађите из позе веома споро - померите прсте прстима, истегните се и седите.
Нека ваше тело буде савршено са Олиа Маркуез!

"Јога и тренинг: Савршено тело" са Олом Маркезом

Заједнички курс Јога часописа и #Секта. Јутарња пракса и 4 функционална тренинга са елементима јоге.

Фото: иога.санден / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...