Почетна иога пракса

5 варијација положаја ногу у Схирсхасану

Pin
Send
Share
Send
Send


Када овладате овим варијацијама, можете претворити праксу у креативни процес.

Ако осећате самопоуздање у Схирсхасани (кључна реч Сигурно), сигурно ћете бити заинтересовани да експериментишете са положајем ногу у глави. Постоји велики број опција, али у овом чланку ћемо анализирати само 5, најосновнијих, пошто смо овладали којима можете доћи до занимљивих позиција и претворити праксу у креативни процес.

  1. Разведена стопала. Постоји неколико начина за извођење ове варијације. Чим сте ухватили равнотежу у Схирсхасану и осјетили стабилност, раширили ноге, растегнули прсте ногама према поду, без излагања стављању абдоминалних мишића у рад и не пуњењем карлице. Или можете раширити ноге у почетном положају и отићи у Схирсхасану са већ разведеним ногама. У овом положају, савршено се растегну унутрашња бедра и ојачају преса.
  2. Баддха Конасана. Интересантно је практиковати ову варијацију у вези са претходном. Разведене ноге се савијају у коленима и спајају ноге (можда ће то бити много теже него што се чини на први поглед). Снажно гурните стопала један на други и повећајте колена са стране.
  3. Гарудасана. Идите на Схирсхасану, савијте кољена и лагано их окрените (као да седите на столици). Преплетите бедра и ноге као у орао. Држите колена у равни са својим телом.
  4. Повијати. Из Схирсхасане, раширите ноге као лонгитудиналну удлагу, повуците чарапе према себи Ако је предња страна лева нога, онда се окрећете удесно. Али у исто време пазите да рамена остану непомична.
  5. Падмасана. Пре него што кренете у ову варијацију, побрините се да се у Лотус пози осећате што је могуће удобније. Изађите у Схирсхасану, савијте лево колено и померите га мало у страну, затим савијте лево колено, померите га на страну и прекрижите ноге. Донесите колена колико год је то могуће како бисте правилно обновили положај тела у асани.
Фото: омандтхецити / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Може 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send