Почетна иога пракса

6 асана за суперпресс

Она није само лепа, већ и здрава. 6 поза које ће одржати ваше мишиће у добром стању.

Јаки трбушни мишићи помажу у одржавању равнотеже тела, држању тела и одржавању усправности. Такође је невероватно секси! Ових 6 асана ће направити скулптуралну штампу из било ког "материјала". Само немојте превише жалити за собом.

Цхатуранга Дандасана

Свакодневна пракса ове асане ће вас навести да ојачате све мишиће тела. Поред тога, он усклађује енергију по целом телу. Побољшава перформансе и даје повјерење. Осетите истезање целог тела, рад абдоминалних мишића. Поравнајте задњу површину тела у правој линији.

Васисхтхасана

Асана побољшава равнотежу, координацију. Обавезно га поновите на другој страни. Притисните затегнути, напријед. Ваше тело би требало да буде у истој равни. Да бисте побољшали равнотежу - примените стопало на себе.

Бхујапидасана

Асана има не само физиолошки ефекат - јачање мишића, већ и енергију. Бхујапидасана помаже да се вратите у себе, да постанете сретнији и складнији. Важно је да се не стисне део врата и груди. Повуците врат, отворите торакалну област, мало вратите рамена.

Сисумарасана

Положај дупина загрева тело, припрема се за вежбање обрнутих асана. Абдоминални мишићи су активни, одржавају положај тела. Не заборавите да исправите груди. Да би то урадили, отворите рамена.

Бакасана

За почетнике, асане могу бити изазовне. У том случају, одвојите једну ногу од пода. Дишите природно, не задржавајте дах. Телесна тежина се преноси на руке да би се одржала равнотежа. Пажња према центру.

Брахмацхариасана

Поред јачања мишића абдомена укључују мишиће руку и ногу. Развија издржљивост. Ако је поза тешка за савладавање, спустите пете на под или покушајте да наизменично подигнете ноге. Не гурајте врат, повуците кичму.

Информације преузете из књиге "Енергетска јога. Практични курс" Нина Мел.

Фото: рива_г_ / инстаграм.цом аринаниколенко / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Новембар 2019).

Загрузка...