Почетна иога пракса

6 асана за женску хормонску равнотежу

Pin
Send
Share
Send
Send


Када је систем жлијезда уравнотежен, жена се осјећа јаком, младом и здравом.

Свакодневна вежба је неопходна компонента женске лепоте и блиставости. Нарочито ако вежбе не протурјече женској природи, већ је јачају. Следећих 6 асана може се извести у било ком редоследу и комбиновати их како желите. Они доприносе здрављу кичме, нервног и ендокриног система. Обавите их свакодневно, задржавајући се у свакој пози 3 минуте.

  1. Вајрасана. Ова асана смирује и доводи у ред мисли. Седите на петама, исправите леђа и положите руке на колена. Опустите свој стомак и дубоко удахните, кружећи дијафрагмом. Такође, ову вежбу треба обавити док се купате - пре него што легнете и опустите се, седите у позу стене и сачекајте да вода дотакне пупак: прво, доњи део тела треба да се загреје.
  2. Пасцхимоттасана. Седи на простирци, ноге испружене испред тебе. Сагни се на ноге, од стомака до главе. Држите леђа што је могуће равније.. Све праксе које протежу задњу страну тијела су изузетно корисне за жене. Смирују ум и опуштају се. Осећат ћете се мирно и мирно.
  3. Усхтрасана. Ова вежба регулише рад гениталија и отвара срчани центар. Такође ублажава болове и грчеве током менструације. Ако свакодневно позираш камиљу - ни ПМС ни грчеви неће те поново додирнути. Стани на колена и сагни се, хватајући пете. Гурните слабину напред и груди. Глава може бити одбачена. Поједностављена верзија: ставите руке на доњи део леђа, савијајући кичму у грудној и вратној кичми.
  4. Випарита Карани Мудра. Ова вежба ублажава напетост и умор свих органа абдоминалне шупљине, лечи проширене вене, активира рад штитне жлезде и активира процесе самопозиционирања. Из лежећег положаја, подигните ноге за 90 степени, а затим цело тело. Држите карлицу рукама, распоредите тежину на лактовима - уверите се да је цервикална регија слободна. Ова асана је, као и сви инвертовани, контраиндикована током менструације.
  5. Вирабхадрасана (варијација). Ова вјежба ће вас учинити јаким и стварним. Сунцетан на ноге, раширите их на удаљености од око 1-1,5 метара. Десна нога је у предњем делу, савијена у колену, ножни прст изгледа равно, лева нога је равна, прст је 45 степени напред. Стисни руке у песнице, испружи му палац. Изравнајте предњу ногу паралелно са подом испред себе, задњу ногу - савијте се у лакту као да сте истегнули лук. Гледајте напријед преко палца у једној тачки, визуализујте мету. Дишите полако и дубоко. После минут и по промените страну.
  6. Баласана. Седите на колена и пете, спустите чело на под. Испружите руке длановима према горе. У овој позицији, замислите себе као вољено дете универзума. Осетите се потпуно безбедно, као да цео свет брине о вама. Ова асана дубоко опушта и ублажава напетост тела и ума.
Фото: бананаблондие108

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send