Почетна иога пракса

6 асана на путу за Хануманасану

Pin
Send
Share
Send
Send


Позиције које вам помажу да брзо седнете на делове.

Ове асане можете вежбати чак и ако не седите у жици. Али свакодневно им даје време, брзо повлачите мишиће. Ових 6 асана су кратак пут до савладавања конопца.

Парсхвоттанасана

Из Тадасане, одмакните се левом ногом. Окрените ногу под углом од 45 °. Не савијајте колена. Померите лево бедро напред да бисте одржали глатки положај карлице.

Повлачење кичме према доље, нагнути се према предњој нози. Покрет треба започети у зглобовима кука. Ставите дланове на обе стране стопала. Ако је тешко - ставите их пјешице. Не окрећите леђа.

Ањанеасана

Стојећи у Парсхвоттанасану, савијте предњу ногу. Колено не иде даље од прстију. Спустите задњу ногу на колено. Држите ногу на поду.

Стамбено окомито. Уз дах, подигните руке. Не гурајте врат. Истегните карлицу, осећајући тракцију предњег дела бутине задње ноге.

Ардха Хануманасана

Стојећи у Ањанеасани, пребаците тежину на задњу ногу. У углу колена од 90 степени, карлица изнад колена. Предња нога је равна, прст је усмерен ка плафону. Истезање кичме, наслоните се на равну ногу. Ако је леђа заобљена, користите цигле.

Да бисте припремили више мишића за Хануманасану, направите неколико прелаза од Ардха Хануманасане до Ањанеасане. Полако савијте и откопчавајте предњу ногу.

Ека Пада Адхо Мукха Схванасана

У Адхо Мукха Сцхванасани, подигните ногу. Требало би да формира равну линију са телом, али ако опција није доступна, подигните је на висину која вам одговара.

Немојте преоптеретити лумбални део. Асана доприноси ширењу поткољенице потпорне ноге.

Урдхва Прасарит Екападасана

У почетној фази боље је користити зид. Уђите у Адхо Мукха Сцхванасана тако што ћете додирнути зид пете. Подигните једну од ногу уз зид. Помакните руке ближе зиду како бисте постигли већу напетост у ногама.

Ека Пада Рајапотасана

У Адхо Мукха Сцхванасани, савијте једну од ногу и повуците је напријед између руку. Колено гледа напред, бедро паралелно са ивицом тепиха. Повуците задњу ногу, притисните ногу на под. Лагано држите умиваоник, не прекривајте предњу ногу бедром.

Истегните леђа и на издисају се сагните до предње ноге. Асана помаже да се повуку мишићи кука на задњој нози. Ако се не осећате истезање, повећајте угао колена, покушавајући да подигнете потколеницу паралелно са предњом ивицом простирке.

Фото: лотуспостуре / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send