Почетна иога пракса

6 асана за енергију зими

Pin
Send
Share
Send
Send


Да ли осећате да сте на хладноћи почели да губите више енергије? Покрените овај кратки сет за поновно пуњење.

Ако имате дан пун хитних ствари, али немате енергије, направите 10-минутни комплекс. Вежбање ових асана ће тонирати ваше тело и поставити вам посао.

Баддха конасана

Држите асану 10 циклуса дисања. Лагано повуците кичму и отворите груди. Замислите како желите да видите овај дан. Осетите како се све мијења према вашим идејама.

Камакарасана

Стојећи у Адхо Мукха Схванасани, подигните десну ногу горе, савијте је, узмите је за леву бутину и ставите је на прст. Скините десну руку са пода и узмите је за главу. Отворите груди и извуците десну страну.

Да закомплицирате асану - спустите десну ногу потпуно на под, савијте ногу. Проширите тежину између десне ноге и леве руке да подигнете лево стопало са пода и исправите га.

Плетенице повећавају пулс и захватају мишиће коре, рамена и горњег леђа. Поновите асану неколико пута на обје стране да бисте промијенили перспективу и поглед на дан.

Випарита Вирабхадрасана

Станите у Вирабхадрасан ИИ. Десна нога испред, погледај прсте десне руке. Спустите леву руку на бутину леве ноге. Отворите груди и рамена, испружите руке и мало окрените тело удесно.

Асана отвара подручје грудног коша, развија мишиће коре и ноге, чинећи их чврстим основама тела. Када сте сигурни у себе и своју снагу, дан постаје занимљивији.

Матсиасана

Отворите груди, без обзира на положај руку. Могу лежати дуж тела, бити пресавијени на грудима у намасте или испружени преко главе. Отворите своје срце да бисте се састали са овим даном, остављајући непотребне емоције да нестану.

Сету бандхасана

Лезите на леђа, стављајући ноге ближе стражњици. Ухватите се за зглобове рукама или само додирните пете. Отворите груди и заврните га на браду. Останите у асани за 5 циклуса дисања, затим можете комплетирати цијели мост - Урдхва Дханурасана.

Након изласка из асане, протегните руке и ноге, дубоко удахните, обраћајући пажњу на цело тело. Размислите о стварима које бисте данас жељели учинити за себе.

Јатхара Паривартанасана

Лежећи на леђима, раширите руке до нивоа рамена. Савијте ноге, повуците колена на груди. На издисају, благо их спустите на десну руку, а затим на лијево. Не откидајте рамена. Поновите 5 пута на свакој страни, затим изведите схавасана.

Фото: поле.иоги / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Септембар 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send