Почетна иога пракса

6 асана које започињу процес помлађивања

Додајте намеру да будете лепи ових 6 асана, а резултат ће се манифестовати.

Желите ли задржати младост и љепоту дуго времена? Живите сваки тренутак живота са задовољством и не дајте енергију негативним мислима. Ова једноставна правила делују боље од пластичне хирургије. А ако је намера да буде лепа, да додате јутарњи комплекс од 6 асана, ефекат ће премашити сва очекивања.

  1. Сиддхасана. Седи на поду. Савијте кољена и пете на препоне. Ставите руке на под иза базена. Гурањем прстима са пода, подигните карлицу док дубоко удахнете. Издисати од врха до препоне. Држите позу за неколико циклуса дисања. Иди доле. Поновите позу на другој нози.
  2. Увртање у Сиддхасани. Прво, затворите леву пету до препоне, а затим десно. Ухвати десно колено левом руком и стави десну руку на под иза леђа. Дубоко удахните, лагано увијте уздах, опуштате лице и трбушне мишиће. Дишите и увијте док не осетите границу. Онда полако, уз издисај, вратите се и направите позу на другој страни.
  3. Сханмукхи Мудра у Сиддхасани. Ова техника је идеална за опуштање коже лица и стога је ефикасан анти-аге средство. Смири дах. Ставите руке на лице и њежно притисните дланове, лагано повлачећи подручја за дислокацију бора. Померајте руке преко лица, притискањем и глађењем уморних подручја. Направите намеру да изгледате добро. Дишите дубоко и док издахнете, опустите мишиће лица. Удишите, напуните поре кисеоником и праном. Спустите руке. Поновите технику, мењајући положај пете.
  4. Схирсхасана. Почетници могу извести позу уз подршку на зиду. Преплетите прсте. Притисни подлактицу на под. Исправи леђа. На равним ногама, идите напред. Онда идите горе на главу. Веома је важно да не испуштате рамена, да подижете трапезне мишиће и да не савијате лумбални део. Дишите тачно. Држите позу 2-3 минута. Излазећи из позиције, опустите се у Баласани.
  5. Гомукхасана. Прекрижите ноге стављајући десно колено лево. Ваш задатак је да седите усправно, спуштате карлицу дубоко у под и дишете њежно - од препона до клавикула. Држање карлице је веома важно за анти-агинг праксу - побољшавају циркулацијско подручје здјеличних органа и помажу стабилизацији хормона.
  6. Савасана. Лезите на под. Потпуно отпустите цело тело - буквално испустите хуго на под. Можеш ставити колица испод кољена.
Фото: иогавитхбриохни / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Децембар 2019).

Загрузка...