Почетна иога пракса

6 вечерњих асана које ће вас опустити и освежити

Пракса од олимпијске првакиње Татиана Тотмианина.

Добар почетак новог дана зависи од тога како смо провели вече претходног дана, опуштајуће вежбе ће вам помоћи да повратите снагу и припремите тело за сан. Ако вежбате ових 6 једноставних асана пре спавања, спават ћете дубље и довољно се наспавати.

  1. Загриј се. Седите у једноставну позу са укрштеним ногама. Док издишете, полако спустите браду на груди. Опустите врат, нека се лагано растегне под тежином главе. Док удишете, подигните браду, али немојте вратити врат. Очи затворене очи усмјерене према горе. Поновите 10-15 пута. На издисају полако нагните главу удесно, осетите пријатно истезање мишића врата на левој страни. Опустите рамена, немојте их растезати до ушију. Док удишете, вратите се у центар, уз издисај, нагните главу улево. Руке на боковима или коленима. Док удишете, полако подигните рамена - што је могуће више. Учините то кроз напетост, као да сте под водом. Док издишете исту напетост, спустите рамена и опустите се. Поновите 10-15 пута.
  2. Форвард тилт. Седите у лептир позу - ноге заједно и што ближе карлици, колена спуштена у страну. Савијте тијело напријед и испружите руке испред себе. Повуците прсте напред и пустите да ваше тело тече доле. Останите у пози за 10 респираторних циклуса.
  3. ПасцхимоттанасанаСедите са равним леђима и протегните ноге испред себе, прсти према вама. Одмакните руке од спољашњих ивица стопала, а слидокх се наслони на равне ноге. Испружите прса напред и не заокружите леђа. Останите у пози за 10 респираторних циклуса.
  4. Јану Схирсхасана. Испружите десну ногу напред, а леви завој на колену, стопала на десној бутини. Окрените тело на испружену ногу, ухватите руке за стопало или ногу, наслоните се на ногу. Нека ваше тело тече, дише.
  5. Ротација карлице. Лезите на леђа и савијте колена. Лагано повуците ноге у стомак. Почните полако окретати карлицу удесно. Учините то дуж максималне путање и кроз свјетлосну напетост. Направите 10 завртања десно и онда лево. Истегните ноге и опустите се.
  6. Срећна бебина поза. Савијте кољена и ставите је на ширину карлице. Онда их повуците до груди и држите ноге. Усмерите колена према пазуху и пустите их да падну испод тежине ваших руку. Останите у пози за 10 респираторних циклуса.

Погледајте видео: (Јануар 2020).

Загрузка...