Почетна иога пракса

6 јога позира за плодност

Pin
Send
Share
Send
Send


Ових 6 поза смањује стрес, ревитализира подручје кука, чини жену хармоничнијом и повећава шансе за трудноћу.

Јога помаже у уједињењу тела и ума тако да можемо да осетимо оно што нашем телу треба - и да га третирамо саосећањем. Јога смањује стрес, а трудноћа је увијек повезана с њом. Јога нам помаже да живимо у садашњости и да прихватимо оно што нас свакодневно доноси. Јога такође савршено открива и ревитализује подручје кука и помаже у побољшању циркулације крви у њему.

Испод су 6 поза које помажу да се уједини тело и ум, тако да можемо да се осећамо хармонично, замишљајући како наше тело ствара дивну нову особу.

1. Представљање мачака / крава

Седите на ивицу столице, ноге на поду, на ширину карлице. Док удишете, савијте доњи део леђа, отворите груди и погледајте плафон. Док издишете, окрените леђа, повлачите стомак. Урадите 6-8 циклуса. Ово је одличан покрет за отварање карличног подручја и побољшање циркулације крви у доњем делу тела.

2. Кругови карлице

Почните да опишете кружнице са карлицом у смеру казаљке на сату, кичма опуштена. После 6-8 циклуса у једном смеру, урадите други пут. Ова вјежба открива регију здјелице и има врло повољан учинак на дно карлице. Замислите да запалите енергију плодности.

3. Бочна вуча

Испружите леђа - а онда руке, подигните их високо изнад главе, држите прсте, дланови окренути према плафону. Испружи се још више и док издисај, наслони се десно. Задржите ову позицију 5 циклуса дисања, вратите се на почетну позицију и поновите на другу страну. У овој вјежби слика олтара помаже - замислите да вас привуче олтар, на који сте ставили оно што желите да донесете у свој живот. Бочна вуча помаже у отварању плућа и доводи свеж ваздух и позитивне мисли у живот.

4. Глежањ до колена

Седите на ивицу столице и поставите десни зглоб преко левог колена, дозвољавајући десном колену да се отвори у страну. Ако желите да вежба буде интензивнија, нагните се напред. Она доприноси већем протоку крви у карличном региону.

5. Пигеон Посе

Вероватно једна од најпознатијих (и вољених!) Поза које побољшавају плодност. Открива подручје кука и цијелог доњег дијела тијела. Ова позиција такође растеже флексорере кука, што доводи до веће релаксације у телу, држите 5-8 циклуса дисања, а затим поновите на другој страни.

6. Поза Богиње

Распоредите ноге више од ширине карлице, ногом споља. Удружите руке у груди у гесту молитве. Замислите да је ваше тело посуда за зачеће и удишите у карлицу, унутрашња бутина и доњи абдомен. Држите положај 5-8 циклуса дисања.

Вежбајте ове позе 3-5 пута недељно.

Фото: нортхцаролина_иогагирл / инстаграм.цом; миндбодигреен.цом/Кристин МцГее

Погледајте видео: (Јули 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send