Почетна иога пракса

7 начина да волите себе (више) у модерном свету

Савет за оне који су одлучни да воде љубав према себи као начин живота.

Савет за оне који су одлучни да воде љубав према себи као начин живота.

  1. Направите расположење дана ујутру. Звук аларма - благо звецкање звона. Онда - мало лежи у кревету. Онда погледајте Фацебоок феед - и зауставите се овде! Ако, одмах након буђења, уроните у спољни / виртуелни свет, нећемо имати времена да се укључимо за тај дан, и то неће проћи као свесно. Пре него што устанете из кревета, запитајте се: "Како се осећам данас?" Ако расположење није јако, запитајте се како га побољшати, шта можете учинити за себе. Можда требате отказати неки састанак или провести више времена са собом. У сваком случају, већ ћете знати шта је ваше стање и шта можете учинити с њим.
  2. Дозволите 5 минута за медитацију ујутро. Престаните да обећавате себи да ћете почети медитирати чим схватите свој распоред. Пет минута је све. Да, чак и ујутро. Ако медитирамо, постаје нам лакше да трпимо страх и узнемиреност - јер имамо брз приступ љубави, снази и снази.
  3. Будите искрени према себи - и слушајте оно што говорите. Медитација ствара простор за искреност у свим његовим лепим (и неумољивим) облицима. То значи да преузимамо одговорност за наше одлуке и како оне утичу на наше односе и уопште читав наш живот. Престаните говорити "да" када желите да кажете "не", престаните да стално журите и радите ствари које вам нису важне, јер ми не осећамо целину. Способност да се каже солидан "не" ослобађа - посебно из страха да нам се неко неће допасти.
  4. Престани да покушаваш да промениш свакога. У нашој култури усредсређеној на друштвене мреже, често постављамо инспиративне ријечи или слике за које мислимо да их дефинирамо. Међутим, постоји граница између дељења нечега важног и наметања ваше филозофије и погледа на свет другима само да би забавили свој его. Усредсредите се на себе, а онда ћете инспирирати друге властитим примјером.
  5. Једите свесно. Да ли једете оно што сте сами одлучили, или је неко други донео ту одлуку? Дајте себи времена да схватите како боље да храните своје тело. Неколико минута медитације прије јела је одлична идеја, јер нас потиче да успоримо - а онда ћемо све мање јести.
  6. Изаберите производе који побољшавају расположење. Намирнице богате омега-3 (нпр. Лосос и ланено семе) смањују упалу и помажу побољшању расположења. Шпинат, шпароге и прокулице садрже фолат (сол фолне киселине), што смањује ниво депресије. Слично томе, прерађена храна, у којој много шећера и транс масти повећава запаљење у нашем мозгу, смањује расположење, а ниво стреса се повећава.
  7. Поновите 100 пута: "време за себе" није срамно задовољство. Само зато што нам је потребна наша породица, колеге и пријатељи не значи да је себично радити нешто само за себе. На крају, то је допринос вама. Једноставно нећемо моћи да радимо све што наши најмилији требају и да се потрудимо на послу ако се не бринемо о себи - да себи осигурамо одмор, квалитетну храну, кретање и добро друштво.
Фото: патиенцефруитцо / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Фебруар 2020).

Загрузка...