Почетна иога пракса

7 начина за побољшање праксе јоге

Pin
Send
Share
Send
Send


Време је да се пракса подигне на нови ниво.

Ево га, тријумфални тренутак: већ сте престали да се осећате као придошлица на тепиху и спремни сте да се снажније забавите у пракси. Где почети? Нудимо 7 начина за диверсификацију ваше праксе јоге и учинимо је ефикаснијом.

  1. Затвори очи, омекшај изглед. Јога је само фитнес ако радите на форми, а не на садржају. Да, можете обновити позицију асана, радити на флексибилности, стајати минута у Цхатуранги, али све то неће донијети користи од којих је иога позната. Како скренути пажњу унутра? Модерној особи је најлакше да то уради једноставним затварањем очију или дефокусирањем погледа у оним асанама где се не препоручује затварање очију. Тада наше сензације постају светлије, почињемо да будимо свест, развијамо интуицију. Започните сваку праксу са подешавањем: седите усправно, затворите очи, идите у дубоко дисање и испразните свој ум. Ако у некој асани (на пример, у пози Варриор ИИ) требате усмјерити очи на палац, затим омекшати очи, гледајте, али не гледајте, покушајте да будете унутра.
  2. Почастите се пажљиво. Почетници праве уобичајену грешку - почињу силовати своје тело како би брзо постигли спектакуларан резултат (устаните на главе, уђите у поделе и тако даље). Све то је препуно повреда или једноставно непоштовање према себи. Уместо да замислите колико вам се свиђа ваша фотографија са цоол асанама на Инстаграму, запамтите слатки осећај исцељења. Сви смо имали повреде због којих је наше тело било ограничено болом и непокретношћу. Али како је време пролазило, наше ране су зацелиле, доносећи пријатан осећај лечења, слободу. Свака исправно изведена асана лијечи наше тијело, ублажава стеге, бол, напетост - то је дивно. Немојте га одбити због жеље да брзо уђете у Бакасану. Узмите си времена, слушајте себе, не заборавите да дишете. Приоритет треба увек да буде ваше здравље, а не предивна слика.
  3. Учините праксу глатком. Ако сте навикли да улазите и излазите из асане буквално у лету, онда ће вам бити корисно да сазнате да таква навика не доноси добро. Не дозвољава вам да осетите позу, док глатки прелази обнављају асану, не ударају дах, обогаћују тело кисеоником. Како постићи ову глаткоћу? За почетак, немојте стајати силом у асанама, које су вам претешке - опустите се у пози детета и вратите се поново. Онда нећете пасти на под у исцрпљености, и биће много више користи.
  4. Скенирајте тело због стреса. Иако се особа воли опустити, његов начин живота присиљава га да се напне и одупре опуштању. На срећу, уз помоћ јоге, ово се може променити. Тада ће ваше тело бити флексибилно и меко, што, наравно, води праксу на нови ниво. Са неуобичајеним ослобађањем стреса је тешко, али можете тренирати у Схавасани. Већина придошлица обожава ову позицију, јер у њој нема шта радити. У међувремену, ово је једна од најтежих асана у јоги. Лезите на леђа и скенирајте тело пажљиво, временом ћете научити да приметите напетост и опустите је једном снагом мисли.
  5. Будите заинтересовани за рад мишића и лигамената. Без основног знања о анатомији тешко је изградити компетентну праксу. Требало би да знате шта су мишићи укључени у одређену асану, како асана утиче на унутрашње органе и како функционише респираторни систем. Искрено заинтересован за ово питање.
  6. Почните од једноставног, идите до комплекса. Уместо да неисправно изведе комплексну асану, идеално је овладати њеном једноставнијом варијацијом. Ако нешто не успије, признајте и радите на проблемској области. Изгледа као банална истина, али наш его га често игнорише.
  7. Направите листу асана које требате свакодневно вјежбати. Свако од нас има своје снаге и слабости. Анализирајте их. Шта вам је потребно да ојачате? На основу ове анализе направите листу асана које ћете практиковати сваки дан. После месеци прау, осетићете да су резултати ове праксе постали импресивнији захваљујући овој стратегији. Добра је идеја направити тематске седмице, на примјер, посветити их савијању или издржљивости и тако даље.
Фото: наиитавп / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send