Почетна иога пракса

7 асана за отварање раменог појаса

Pin
Send
Share
Send
Send


То ће помоћи да се развије флексибилност и снага.

Без обзира на узрок неугодних осећаја у раменом појасу, саветујемо вам да у своју праксу додате неколико поза које ће помоћи да се носите са прекомерним стресом или чак потпуно да га се ослободите, повећавајући опсег покрета зглобова и јачајући околно ткиво.

  1. Пуппи посе (Уттана Сисасана). Ова асана ће вам помоћи да испружите рамена, прсне мишиће и горњи део леђа. Ако осећате нелагодност у процесу извођења позиције, ставите главу на потпорни блок. Да би растезање било још јаче, поставите дланове на блокове за подршку и исправите лактове. Проверите да ли су кукови притиснути заједно.
  2. Еагле'с Посе (Гарудасана). Ову модификацију можете користити у другим положајима - на пример, ратнику или столици - да истегнете мишиће између лопатица и горњег дела раменог појаса.
  3. Ставите иглу игле (Сусирандрасана). Прихватите позу игличастог ока да благо отворите рамени појас. За дубље растезање, пробајте позу чвора - окрените лице према доље и ставите руке испод себе тако да пређу испод браде.
  4. Уттанасана (варијација). Још једна поза која ће омогућити добро истезање рамена је предњи поклопац са рукама преклопљеним иза или изнад главе. Померите руке на једну страну да масирате трапезоидне мишиће и окидач у горњем делу леђа, промените страну и поновите покрет неколико пута.
  5. Планцк. Ниска шипка је добра за јачање рамена као високе. Ако приметите да кукови падају испод груди, спустите се на колена - то ће вам омогућити да избегнете повреде леђа.
  6. Долпхин поза. Одржавање држања пса на подлактицама је одличан начин за јачање мишића и развијање флексибилности. Пазите да се не нагнете превише напред и покушајте да изравнате рамена. Користите мишиће коре да узмете позу и изађете из ње - када отворите довољан рамени појас, можете држати подлактице паралелним.
  7. Сиде бар. Узмите положај бочне траке и држите га за најмање 5 удисаја - ако је то превелико оптерећење за вас, спустите једно колено на под, али ако желите да буде теже, подигните ногу горе
Фото: доиоуиога.цом даниелле_радулски / инстаграм.цом

Погледајте видео: (Август 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send